IVAN Posted September 11, 2012 Report Posted September 11, 2012 Witam serdecznie. Stałem się dzisiaj szczęśliwie-nieszczęśliwym posiadaczem SAR 10 (okazało sie ,że jedna sztuka wisiała w Gunfire ,ale pod dziwną, inną nazwą:). Wygląd nieco mnie rozczarował. Szpetnego łoża sie spodziewałem, ale plastikowa osłona spustu mnie rozwaliła. Na szczęście ma dosyć prosty kształt i postaram się ją powielić w metalu metodą odlewu. Ale do rzeczy. Mam dwa pytania i jeden (jak mi się wydaje ) problem.Po pierwsze...po włożeniu naboju CO2 nakrętka dociskająca nabój nie dokręca się tak głeboko jak pusta.Czy to normalne? Po drugie (i to głównie mnie martwi) po przeładowaniu kulka wypada z lufy w momencie przechylenia broni. Sprawdziłem to na szybko na 4-5 kulkach w magazynku. Co może być tego powodem? Będę wdzięczny za pomoc i pozdrawiam. Quote
asas Posted September 11, 2012 Report Posted September 11, 2012 Jak pisano wyżej - za krótkie ramię dociskowe w komorze hop-up. Kolega Landsil wyjaśnił jak naprawić ten problem tutaj: http://landsil.blogspot.com/2012/08/sar-10-od-fps-ow-do-snajperki-czesc-3.html Quote
IVAN Posted September 11, 2012 Report Posted September 11, 2012 Czytałem to od A do Z (zanim napisałem posta) i nie zauważyłem odpowiedzi na moje pytanie. Magazynek podaje kulkę , siedzi stabilnie , jednak po przeładowaniu kulka wypada z lufy. W tym artykule nie ma nic o kulkach swobodnie wypadających z lufy. Jeśli to jest ten sam problem to proszę o potwierdzenie. Quote
senkuPH Posted September 12, 2012 Report Posted September 12, 2012 Asas mówił chyba o tym, że dystanser zbyt luźno trzyma kulkę, przez co po przechyleniu repliki, wypada z lufy. Jak nie, to mnie poprawcie. Quote
IVAN Posted September 14, 2012 Report Posted September 14, 2012 Otworzyłem , zobaczyłem (i zdębiałem:) a potem naprawiłem. Skorzystałem z patentu z patyczkiem (tak na wszelki wypadek) chociaż problem z wypadaniem kulki z lufy był spowodowany czymś innym. Wyobraźcie sobie ,że jakieś małe ,chińskie rączki zamontowały ramię dociskowe hop up odwrotnie....czyli wypustkami do góry:D zamiast w stronę gumki. Nie mogło działać :D. Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Quote
Guest (ID:6452) Posted September 14, 2012 Report Posted September 14, 2012 Zadziwiające są zdolności naszych żółtych Braci :D. Quote
musashi Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 Witajcie , jak sprawują się wasze sar'y 10 ? Używał ktoś go na większych strzelankach , jak się spisywał ? Quote
Mendi Posted March 20, 2013 Report Posted March 20, 2013 Witajcie , jak sprawują się wasze sar'y 10 ? Używał ktoś go na większych strzelankach , jak się spisywał ? Szczylał..... czym się różni użycie repliki na większej strzelance, od użycia na mniejszej? Temat lekko odchudzony ze spamu i gupot. Quote
musashi Posted March 20, 2013 Report Posted March 20, 2013 Miałem na myśli intensywniejsze używanie w warunkach bojowych ;) , typu 3-4 magazynki . Quote
Landsil Posted March 20, 2013 Report Posted March 20, 2013 mialo byc dzisiaj +15 jest –4, moze w swieta uda sie troche postrzelac. Quote
Padaka Posted April 26, 2013 Report Posted April 26, 2013 (edited) W moim SAR'ze ułamała się dysza odpowiedzialna za przebijania kapsuły CO2 w bolcie.... Zawiozłem do dwóch tokarzy i obaj mnie odesłali z kwitkiem - powiedzieli że zbyt delikatny-precyzyjny jest ten element by się podjęli go dorobić... zdębiałem. Sezon się zaczął a SAR leży i zdycha a tak pięknie wycinał wrogów.... P. Edited April 26, 2013 by Padaka Quote
Landsil Posted April 26, 2013 Report Posted April 26, 2013 (edited) A właśnie, bom zapomniał napisać. Mój sar leży w komisie, nie mam cierpliwości do snajperstwa oraz kupiłem kasożerną zabawkę. Zdążyłem ustawić sobie hop i lunetę na 80m w sylwetkę człowieka na nieprzebieranych 0,43 Madbull. Z ręki, lekki wiatr. W sumie zajęło mi to 2 magi, potem mi się odechciało. Co do części to wyślij zapytania do wszystkich sklepów które go sprzedają. Niech wyślą zapytanie do producenta czy może sprzedać luzem. Jeśli część o której rozmawiamy to taki mały dysk w wystającym stożkiem to jest to cześć "D14" Edited April 26, 2013 by Landsil Quote
Padaka Posted April 27, 2013 Report Posted April 27, 2013 Dokładnie - to ta część -"dysk z wystającym stożkiem". Quote
Landsil Posted April 27, 2013 Report Posted April 27, 2013 No i fajno, acha, nie wysyłaj zapytania do taktycznego, ja czekałem chyba z rok na odpowiedz o sprowadzenie bolta, ew. elementów wew. żeby nie musieć w pośpiechu walczyć z wymianą naboju. Udało im się zdobyć odpowiedz że potrzebny jest numer części, a potem kontakt z producentem się urwał. Quote
Susinron Posted June 7, 2013 Report Posted June 7, 2013 A ja chciałbym zapytać posiadaczy czy z upływem czasu replika zaczęła Wam się sypać w jakiś sposób? Parę postów wyżej Padaka napisał o ułamanej dyszy ale nie wiadomo czy to z jego winy czy zużycie materiału. Czy komuś zdarzyła się jakaś awaria związana z usterką części z powodu zużycia materiału? Jakieś pęknięcia w zespole spustu czy bolcie itp? Pozdrawiam, Sus. Quote
Perzan_LBN Posted September 11, 2013 Report Posted September 11, 2013 Mam prośbę, czy któryś z właścicieli wyżej wymienionej repliki mógłby wrzucić zdjęcie sposobu zamontowania w niej kapsuły CO2 i tej dyszy która się łamie ? Z góry dziękuję. Quote
Landsil Posted September 11, 2013 Report Posted September 11, 2013 Jakaś dysza się łamie? Co do reszty to proszę bardzo. http://landsil.blogspot.com/2012/08/sar-10-od-fps-ow-do-snajperki-czesc-2.html Quote
Perzan_LBN Posted September 11, 2013 Report Posted September 11, 2013 Wielkie dzięki to mi wiele spraw wyjaśnia :maniak_OK: Quote
TheWiztory Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 Cześć! Jest to mój pierwszy post na tym forum, jednak w ASG siedzę już jakiś czas. Mam problem z tą repliką, mianowicie złamała mi się metalowa obręcz prawdopodobnie dociskająca uszczelkę. Efektem oczywiście jest syfonowanie. Tutaj kilka zdjęć tego elementu: https://plus.google.com/photos/108294892974867791791/albums/5965764399962619025?authkey=CI_nlemkmeTrTQ Jeśli ktoś miał podobny problem, to proszę o informacje, jak go rozwiązać, może ta część ma jakąś konkretną nazwę i da się ją dostać od producenta, albo jest dostępny zamiennik. Z góry dziękuję, TheWiztory Quote
Recommended Posts