Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Poszukuję kolimatora,

Takiego o:

http://www.airsoftretreat.com/forums/index.php?topic=44087.25

Ostatnie zdjęcie na dole. Dowiedziałem się ze to jest aimpont. Haha, najfajniejsze jest, że takowego już miałem ;). Ale tam uwagę zwracać na jakieś puszki ze szkiełkiem.

Dobra to był g&p, i po prostu był do dup#.!

Tak więc, kolimator musi być sprawdzony, czyli ma działać zarówno w deszczu, jak i w słońcu- akurat tutaj chodzi mi o widoczność plamki.

I od razu pytanie co do tego, czy w aimpontach jako kopiach jest możliwość, że punktem celowniczym będzie krzyż? Po prostu najbardziej mi odpowiada.

Aktualnie mam kolimator ACM, który mimo, że chiński- jest świetny. 11 stopni regulacji plamki. Plamka mała/duża, krzyż, plamka w kole. W największym słońcu plamka widoczna... Takie tam.

Eee skoro świetny to po co mi inny? A czysto wizualnie, po prostu nie podoba mi się.!

Ew. podobają mi się również acogi, które już tak na mp5, jak aimponty nie wyglądają.

Pytania co do acoga- to samo co wyżej, czyli co polecacie, i czy punkt celowniczy musi być plamką.

Oglądałem trochę zdjęć piątek z kolimatorami, ale wszystko było takie bez przekonania...:)

Możecie zarzucać swoimi propozycjami, jest dużo kolimatorów otwartych, tylko nie wiem czy na taki się decydować. A co do wyglądu, nie powiem bo też są całkiem miłe dla oka.

Oprócz tego chętnie posłucham o każdym kolimatorze z krzyżem jako punk celowniczy/albo z wyborem jak w moim ACM.

Pozdrawiam :)

Edit,

Lub kolimator mp5 type, który gdzieś widziałem. Hmm tylko czy to nie był g&p? Bo zapewne dużo ich nie ma.

Posted (edited)

Hm, gdzie go nie spotkałem, napisane było ,,kolimator''/

Edit,

Było też i luneta, z tym że, znacznie rzadziej. W każdym bądź razie jako kolimator może służyć?

Edited by JaWojteq
Posted

Znaczy na rynku ASG są dostępne kolimatory o wyglądzie zblizonym do ACOGa. Osobiście szukał bym czegoś byle nie aimpointa, najlepiej od KA. Albo i nawet coś aimpointo podobnego ale bez tego badziewnego pokrętła małego ale z duzym pokrętłem z boku. Raczej unikać G&P i chińszczyzny.

Ja mam koli otwarte i nie zamienię na nic innego. A na mp5 wyglada miodnie!

Posted

Co do aimpointa właśnie w tym problem, dobrych opinii o tych tańszych ciężko szukać.

Myślałem jeszcze wczoraj nad tym koli mp5 type, wszystko fajnie ale też za piękny to on nie jest.

A co do otwartych- pewnie masz mp5k/pdw? Jeżeli tak, to się nie dziwię, że masz taki ;). Bo jakbym miał taką replikę, to niczego innego bym nie założył.

Muszę przymierzyć jakiś otwarty to mojej ris'ki.

No i jaki kolimator- z otwartych polecałbyś? I najważniejsze, czy jakiś ma jako punkt krzyż :icon_razz2:

Posted

To używasz, i polecasz?:)

Nie to, że wątpię w ACM, ale jak już czytałem różne opinie są o nich.

Nawet ktoś zarzucił, że aimpointa G&P i ACM robi ta sama fabryka.

A jak już pisałem mój sprawuje się świetnie, i na nic gorszego nie chcę zamienić.

I pytanie- co z osłoną, bo raczej trzeba kupić tą przeźroczystą?

Posted

Ja gram już trzy lata, w tym około pół roku z kolimatorem, i brat już zdążył mi w niego trafić. Centralnie w szybkę, miałem szczęście, bo akurat miałem założony ten okular żółty, który rozjaśnia. Więc skończyło się na krzyku :)

Posted

Wiadomo, ale ja w CQB się nie bawię, aczkolwiek chciałbym. Traf chciał że niczego ciekawego w okolicy nie ma.

Prócz ręcznie zrobionego bunkru, który bądź nie bądź do ćwiczeń podstawowych się nadaje :)