Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 1 year later...
Posted

Witajcie. Odkopiuje poniewaz mam pare ważnych pytań a nie chce tworzyc tematu. Otóż chce zrobić snake skin i pytanie sie nasuwa. Helm mam czarny a snake skin chce za zielono czyli tak jak tutaj http://ww.w.wmasg.pl/pl/consignment/show/388454 z wyjątkiem tego że tu jest inny kolor. Siatka ma być widać czarna a reszta w snake skin zielona. Czy mam teraz od razu połozyc siatke na czarny helm i pomalowac farbą i to wszystko czy musze jakieś podklady jeszcze zrobic ?

Posted

Żeby osiądnąć efekt jak taki na hełmie w komisie musisz go przygotować do malowania (matowienie i odtłuszczenie skorupy, usunięcie fasunku, zaklejenie rzepów jeśli są), przyłożyć siatkę i prysnąć na wybrany kolor. Uważaj tylko żeby użyć matowych farb.

Posted

Chodzi mi o to że mam ta siatke po cytrynie i pozostaje tylko kupienie farby i malowanie. Mam czarny hełm i chce go na zielono pomalowac. Aby tą siatke bylo na czarno widac a reszte ba zielono. Mysle ze mnie rozumiesz. Odtłuścić czym ? Zmatowieć to nie musze bo mma matowy hełm. Wiec pozostaje tylko odtłuszczenie ;)

• 6 months later...
Posted

Odkopię,

Pytanie jest następujące - ile potrzeba farby na pomalowanie fast'a? Planuję kupić farby fosco, mają wersje 150 i 400 ml. Zaznaczam, że nie mam specjalnego talentu w takich kwestiach, więc liczę się z tym, że będę musiał coś poprawiać/robić od nowa. Czy 150 ml wystarczy? Używałbym dwóch kolorów.

Posted

150ml wystarczy ze spokojem. Do swojego fasta kupiłem 400ml NFM i została zdecydowanie ponad połowa, ale też nie malowałem szalenie dokładnie, a raczej dupkę węża, znaczy snake skin. Najpierw psikane delikatnie po całości z większej odległości, żeby przykryć w miarę równomiernie ten obmierzły foliage green, potem już przy siatce robiona faktura. Zamiast kombinowania z siatką po pomarańczach polecam http://www.castorama.pl/siatka-ogrodzeniowa-z-tworzywa-sztucznego-zloty-stok-typ-300-1-m-25-mb.html - kupić pół metra, a efekt nieporównanie lepszy.

Przed:

264rn15.jpg

Po:

1582sg3.jpg

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Pomalowałem jednak farbami Montana Black B.A. Bosco, wrzucam dla potomnych:

W6rDqn9.jpg

Psiknięty też w niektórych miejscach Montana Black Toad, ale między tymi kolorami jest praktycznie znikoma różnica w odcieniu.

Rzepy też psiknąłem dwoma warstwami farby, trochę się zbiły, ale nadal spełniają swoją funkcję bez większego problemu.

Edited by Sokoov
  • 10 months later...
Posted

Czeka mnie malowanie kasku.

Ponieważ będę miał do wyboru sporo kolorów (dwa odcienie zieleni, dwa odcienie brązu, piaskowy i czarny), mam spore pole do popisu.

Szukam... inspiracji. Korci mnie, żeby machnąć jakiś fikuśny tacticool dizajn, ale nie mam pomysłu. Z drugiej strony niech to będzie coś relatywnie prostego, bo żem człowiek zapracowany i nie mam czasu na wycinanie szablonów i tak dalej ;]

Gdzie znajdę przykłady fajnie pomalowanych hełmów?

Jak już zdążyliście się domyślić, chodzi mi nie tyle o maskowanie, co o wygląd :D

• 1 year later...
Posted

Czy rzepy przyklejone do pomalowanego hełmu będą się trzymać, czy muszę w tym miejscu zmyć farbę?

Polecicie jakieś sprawdzone rzepy samoprzylepne? Raczej dedykowane do hełmów, bo takie z pasmanterii to tylko czarne będą. Do MICH-a 2002, więc prostokąciki