Wolfran Posted June 25, 2011 Report Posted June 25, 2011 (edited) Witam, wczoraj kupiłem używaną baterię Sanyo 10,8V 3300mAh NiMh i mam z nią problem. A dokładniej: Gdy podłącze baterie do repliki (M249 P&J) występują objawy padniętej batki (bateria świeżo po ładowaniu), ale gdy kilka razy nacisnę spust (10-15) replika zaczyna strzelać. Czyli po lekkim nagrzaniu się baterii i trochę większym nagrzaniu kabli, działa, ale jak trochę padnięta 8,4V. Jak już trochę ostygnie znowu nie działa poprawnie. Na pewno nie jest to wina repliki, sprawdzone na 2 innych bateriach. Bateria naładowana na ładowarce Ansman ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_196&products_id=1045&name=Ladowarka_Mikroprocesorowa_Automatyczna_-_Ansman ) Czy da się jeszcze coś z tą baterią zrobić? Pozdrawiam, Wolfran. Edited June 25, 2011 by Wolfran Quote
Fedajkin Posted July 3, 2011 Report Posted July 3, 2011 (edited) Ja bym ją na twoim miejscu przecyklował jeszcze u jakiegoś kolegi na innej mikro, najlepiej uniwersalnej gdzie możesz ustawić konkretne parametry i wtedy podłącz do repliki. No i sprawdź czy aby na pewno batka ma napięcie 9 ogniw razy ok 1,4V czyli po naładowaniu powinna mieć blisko 13V jeszcze będąc ciepła. Jak ostygnie to napięcie trochę spada. A i warto w pakiecie zmienić wtyczkę jeśli masz szit-tamiye. Edited July 3, 2011 by Fedajkin Quote
Wolfran Posted July 3, 2011 Author Report Posted July 3, 2011 Bateria po pełnym naładowaniu nie jest nagrzana :icon_neutral: póki co nie ma wtyczki bo była Tamiya, chciałem montowac T-conector, ale zauważyłem problem. Quote
Recommended Posts