DJ Undzio Posted June 24, 2011 Report Posted June 24, 2011 Witam, Mam problem ze swoja luneta BSA 3-9x40. Otoz po ostatniej strzelance zauwazylem iz siatka celownicza... Skrzywila sie :hahaha: o ok.40-45 stopni. Czy ktos ma pomysl jak ja wyprostowac?? Quote
wiciok Posted June 24, 2011 Report Posted June 24, 2011 Eee, rozebrać i przekręcić? :zastanawia: Nie wiem jak w lunetach o zmiennym powiększeniu, ale w tanich chinolach o stałym p wystarczy odkręcić okular (czy jak to się tam zwie) i już mamy dostęp do krzyża. Tylko trzeba uważać, żeby go nie zerwać... Quote
arend Posted June 24, 2011 Report Posted June 24, 2011 Co trzeba robić z lunetą żeby zerwać krzyż na aegu ;D. Pamiętaj że luneta po rozkręceniu może nagle zacząć mocno parowac (jeżeli była napełniona azotem) Dobrze też by było żebyś ustawiał krzyż przy pomocy poziomiczki, a jak już ustawisz dobrze dokręcił pierścienie mocujące. Jeżeli element z krzyżem nie jest mocowany pierścieniami kup taki zielony płyn do ustalania gwintów (nazywa się to rc 70) i delikatne oblej wokół ten element z krzyżem. Jeżeli zachce ci się użyć kleju typu krobelka miej świadomość że w 90% zapaprzesz wszystko produktami zastygania tego kleju (znaczy nie używaj kropelki) I to by chyba wszystko było. A nie wszystko. Uważaj żeby nie pozrywać gwintów w trakcie rozbierania i składania. Quote
Foka Posted July 21, 2011 Report Posted July 21, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria". Quote
Recommended Posts