Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam pytanie. Zacząłem tuningować swojego Warriora L96a1 well; teflonowa Lufa prec MadBull , wysokociśnieniowy aluminiowo-stalowo-teflonowy Tłok PSS2, Sprężyna 9mm Guarder ok.595fps., wzmocniona z aluminium lotniczego i stali nierdzewnej prowadnica springa 9mm. Cylinder jest mocny to go zostawiam. głowice też i tyle. I czy jakbym strzelał z 0.25 gramówek lub 0.28 to jak by było z celnością? które są lepsze. A i czy konieczna jest lufa prec. przecież to tylko 0.04 mm różnicy? Co by było gdybym jej nie wymienił. Celność z + na - ?

Edited by CQB-NSr6
Posted

Przyrost FPS jest akurat marginalny, wręcz pomijalny, a często gęsto zerowy. Precka to głównie wzrost celności. Aczkolwiek to przy dobrych preckach, do których Madbulla się raczej nie zalicza.

Posted

Przyrost FPS jest akurat marginalny, wręcz pomijalny, a często gęsto zerowy. Precka to głównie wzrost celności. Aczkolwiek to przy dobrych preckach, do których Madbulla się raczej nie zalicza.

Gówno prawda,ciąsniejsza lufa=większe cisnienie,wzrost fps to okolo 30 40.

Posted

W dupie byłeś, g... wiesz.

Major ma racje przyrost fps jest marginalny

Cicho bądz amerykański żołnierzyku,zmieniałem już 4 lufy w roznych replikach i wiem jak się zmieniały predkosci wypadających kulek.

Posted (edited)

No patrz, a ja zmieniałem o wiele więcej luf niż 4. Mam u siebie dobre chrono i dobre kulki. Przyrost fps, nie jest znaczący, nie na tyle żeby było widać to w zasięgu repliki.

Edited by you-dash
Posted

Cicho bądz amerykański żołnierzyku,zmieniałem już 4 lufy w roznych replikach i wiem jak się zmieniały predkosci wypadających kulek.

Ty 4, a ja jakoś tak w okolicach już 300-400 sztuk... Dobij do setki, wróć, pogadamy.

Posted (edited)

0,28 a szczególnie 0,25 będą "skręcały" przy wietrze na dalszych dystansach. Ogólnie łatwiej jest dostać dobre 0,25 czy 0,28 niż np. 0,36 (ja w madbullach w każdej kulce mam pęcherze :/ w 0,28 G&G bardzo rzadko)

Edited by you-dash