gewer12 Posted June 22, 2011 Report Posted June 22, 2011 Witam, posiadam m16a2 G&G. Oddałem replike do serwisu na wymiane body i gumki. Kiedy replika do mnie przyszła chciałem ją przestrzelać. Emka pracuje bardzo głośno. Czy ta praca gb to przez body? wcześniej miałem body plastikowe i gearbox pracował o weiele ciszej. Pozdrawiam gwer Quote
Hannon Posted June 22, 2011 Report Posted June 22, 2011 Jeśli gearbox jest dobrze założony to body niepowinno mieć wpływu. GB trzyma się w body na tylnim pinie, środkowym małym pinie, śrubie od prowadnicy kolby i śrubach od chwytu pistoletowego. Jeśli śruby i piny dobrze siedzą, to GB nie ma prawa latać w korpusie. Sprecyzuj dokładnie co jest głośnego ? Słychać zgrzytanie ? Odgłos strzału jest głośny ? Silnik piłuje ? Musisz powiedzieć coś więcej. Możesz też spytać czy GB był rozkręcany na serwisie. Jeśli nie - to raczej nie jest to sprawa samego gearboxa, chociaz ciężko coś wykluczyć. Zawsze o czymś można niepomyśleć i nie wpaść na to. ;) Quote
CerberBP Posted June 22, 2011 Report Posted June 22, 2011 Jeśli sam gearbox nie był ruszany to możliwe że silnik nie jest dobrze dokręcony. Poszukaj na tubie filmików z dobrym dokręcaniem silnika, porównaj hałas i jeśli masz podobnie to zastosuj się do wskazówek ze znalezionego poradnika. Tu masz w miarę dobry filmik. Quote
seger Posted June 22, 2011 Report Posted June 22, 2011 tylko ze kwestia tez ze korpus moze mieć te kilka dziesiatych milimetra wyżej, w prawo, w lewo gb niz w plasticzanym. gb do ponownego podkładkowania sie nadaje. Quote
white_pl Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 Czemu do podkładkowania ? Jak nie był rozbierany to nic się nie mogło zmienić z zębatkami ? ,natomiast trop z silnikiem wydaje się słuszny. Quote
Recommended Posts