Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Albo dozbierajta... Miesiąc 2 różnicy wam nie zrobi. Ja sie napaliłem na asg w listopadzie, mamy czerwiec a ja nadal siedze na zhopie. Więc nie jesteście sami. Latarki sobie odpuśćcie, taka zapalniczkowa jest lepsza. Jak macie sobie robić egzekucje z 30 cm to może lepiej odpuśćcie sobie.

Gregorian czy sam rozumiesz co napisałeś. Bo inni mogą mieć problemy

Arend

Edited by arend
oczy bolące po przeczytaniu posta
  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz jakoś ludzie mają opory z bieganiem z shotgunami. Dziwię się. Gdy ja się początkowo zapaliłem do Airsoftu, a nie miałem kasy - kupiłem pompkę. Postrzelałem się nią parę miesięcy i przeszedłem na elektryka. I tak naprawdę, to właśnie te pierwszych kilka miesięcy najbardziej mi się podobało w całej mojej przygodzie z Airsoftem. Do tej pory zdarza mi się czasami zabrać na strzelankę pompkę zamiast elektryka - bardzo dużo może to gracza nauczyć. Później, gdy przesiądzie się na elektryka, to będzie miał sporą przewagę nad osobami, które zaczynały od elektryków.

Polecam pompkę z GA zdecydowanie. Bez problemu da się nią przyjemnie i skutecznie pobawić. Wytrzymałość? Trudno powiedzieć. Mój egzemplarz shota z GA ma na koncie nie więcej jak 500 strzałów. Ale podobnie jak produkty DE i AGM - przynajmniej na parę miesięcy zabawy powinno wystarczyć. Po takim czasie albo wciągniecie się na maksa, albo zrezygnujecie z zabawy (nie tracąc wiele tym samym).

Pamiętaj tylko o dobrych okularach ochronnych.

Pozdrawiam.

Posted

No gdybyśmy mieli tyle kasy i naprawdę byśmy się w tym zakochali to myślę, że mógł bym tyle wydać, ale moją pasją jest muzyka, a chcieliśmy wydać tak 70zł około aby się tylko postrzelać, pobawić. Okulary mamy się tym nie martwimy ;) 300zł jak dla mnie to dużo więc nie bardzo mam tyle do wydania. Kiedyś kupiliśmy takie pompki za 20zł i wytrzymały 2 tygodnie :D Więc myśleliśmy o czymś lepszym ;) ale jak do tych 70zł nie ma nic takiego to nie wiem co mamy począć. Sie jeszcze zastanowimy, ale dzięki wam za pomoc i błyskawiczne odpowiedzi ;)

Pzdr

Posted

Do autora: rad udzielają wam osoby, które używały pompek i wiedzą, że jest to udany zakup. Nie upieraj się na siłe na coś innego jeśli więcej nie chcecie wydać. Ja od samego początku miałem aega ale jak zobaczyłem taką śrutówke i jak ona przyjemnie strzela to, szczerze mnie zafascynowała. Nie wydacie dużo a na podwórkowe pyku-pyku wystarczy. Potrzebne okulary jeszcze chociażby atestowane budowlanki. Być może w miesiąc dojdziecie do wniosku, że jednak lepsze są gry fpp online (też jestem ich fanem) i nie chce się wam aktywnie wkręcać w strzelanie. A z wiekiem będzie praca, pieniądze i możliwości. Sam asg poznałem w 1 klasie gimnazjum gdy TM było w kwiecie wieku, a replik za mniej niż 2k nie znalazłem. Fascynacja usneła i obudziła wtedy gdy wiek był adekwatny. Nic na siłe i wbrew możliwościom.

Posted (edited)

Jakie macie te okulary ? Przeciwsłoneczne ?

Są teraz wakacje tak ? no to na truskawki albo ulotki i macie kase

Edited by Kedaros
Posted

Szczerze? Z samego złomu jeżeli trochę pozbierają mają spokojnie 50zł dziennie, do tego możecie chodzić na jagody/grzyby/naganiać na polowaniu ; D i jakoś nazbieracie.

Posted

No na wakacje oczywiście idę do jakiejś roboty ale kasę planuje przeznaczyć na co innego.Te co podał kolega Momento Mori są fajne ale właśnie niedostępne :\

Posted

Ja tam wstą♀piłem do Teamu ASG,kupiłen na allegro mundur w wz.93 za 60 zł OLV za 100zł AK beta specnaz za 100zł od kolegi z teamu i sport mnie wciągnął na maxa,zbieram pieniądze na inną broń w między czasie kupiulem broń krótką,desanty,koledzy z teamu pomagają.

Jest naprawdę fajnie,musisz tylko czegoś bardzo chcieć,jesli chcesz się bawić w ten sposób.

Posted

Siema. Już zamówiłem pompkę - MOSSBERG M180 SHORT. Chcę si tylko od was dowiedzieć gdzie i jak się wkłada te magazynki ? bo nie widzę a jestem ciekaw.

I jak się je wyciąga.

Dzieki i Pzdr

Posted

Siema. Już zamówiłem pompkę - MOSSBERG M180 SHORT. Chcę si tylko od was dowiedzieć gdzie i jak się wkłada te magazynki ? bo nie widzę a jestem ciekaw.

I jak się je wyciąga.

Dzieki i Pzdr

Widzę zmianę nastawienia na właściwe od momentu napisania tego posta z chęcią kupienia badziewia do teraz:)

Za takie pieniądze najlepsza decyzja jaką mogłeś podjąć. A co do maga, to nie da się nie załapać gdzie i jak go wkładać, dostaniesz to się kapniesz;)

Posted

Dzięki. Ten magazynek bardzo mnie ciekawi, czy te naboje wypadają tak jak w shotgunach prawdziwych, z boku ?

Chciałbym się dowiedzieć zanim go dostanę ;)

Pzdr

Posted

Shelle wkładasz i wyjmujesz (czy raczej same powinny wypadać po opróżnieniu) z dołu.

Niestety takie bajery jak okno wyrzutowe z boku i wypadanie shella po każdym strzale to tylko w gazówkach.

Posted

Znaczy się wygląda to tak (u mnie w m56 DE, ale w GA powinno być identycznie, a jeśli nie to bardzo podobnie): naciskasz "przycisk", na dole otwiera się klapka, wkładasz shella, zamykasz klapkę. Strzelasz, jak opróżnisz magazynek i chcesz go wymienić to naciskasz wspomniany wcześniej "przycisk" i shell z reguły sam wypada na ziemię (czasem tylko trzeba mu pomóc).

W shellach występują małe problemy z podawaniem tanich kulek, ale fun jakiego dostarczają całkowicie to rekompensuje :biggrin:

Posted (edited)

No właśnie podoba mi się to :D na zdjęciach nie widzę tam żadnego przycisku, ale klapka na dole jest :D

kulki kupujemy takie białe bezszwowe 2000szt za 15 zł, myślę że dobre.

Edited by gibson95
Posted (edited)

Kulki podobno najlepsze będą o wadze 0.25g.

//Popatrzyłem na zdjęcia i suwak do otwierania klapki jest po prawej stronie, przy kabłąku spustowym.

Edited by wiciok
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...