CQB-NSr6 Posted June 17, 2011 Report Posted June 17, 2011 Mam pytanie czy w mp5sd6 cm.027sd6 ladowarka wylacza sie samoczynnie, czy jakas dioda to sygnalizuje. Jak nie to ile bedzie sie ladowala bateria (1100mAh 8,4 V) Mi wyszlo ze 6h. Quote
Guest Aztek_PL Posted June 17, 2011 Report Posted June 17, 2011 Zależy jakim prądem ładujesz. Ale 6 godzin to jest realny wynik. Quote
zajaszcze Posted June 17, 2011 Report Posted June 17, 2011 Wzór... pojemność baterii * 1,4 (stała wartość)/prąd ładowania na ładowarce. Wychodzi czas ładowania baterii... Quote
CQB-NSr6 Posted June 18, 2011 Author Report Posted June 18, 2011 No tak ale te ładowarki w mp5-kach wyłączają się po zakonczeniu ładowania czy jakas dioda to sygnalizuje? Quote
durrr Posted June 18, 2011 Report Posted June 18, 2011 jeśli to jest stockowa ładowarka to na 99% nie ma takiej funkcji. Najlepiej ze wzoru sobie wyliczyć i po prostu odłączyć po tym czasie i nie ryzykować z przeładowaniem ogniw Quote
CQB-NSr6 Posted June 18, 2011 Author Report Posted June 18, 2011 ok. zrobiłem tak ale nie wiem dlaczego Gearbox nie chce wystrzelic kulek. Jedynie słychac że silnik próbóje poruszyc zębatki w gearboxie.Może to wina (zablokowanych zębatek)? a nie niedoładowanej bateri. Ja juz nie wiem . :dry: Może nasmarować zebatki? Ale mam pod ręką tylko wd40(nie wiem. czy można tym smarować? Quote
durrr Posted June 18, 2011 Report Posted June 18, 2011 a próbowałeś sprawdzić replikę na innej batce?? jeśli inna batka pociągnie GB to znaczy że z twoją batką jest coś nie tak Quote
CQB-NSr6 Posted June 18, 2011 Author Report Posted June 18, 2011 Nie mam odpowiedniej batki. Bo ta z mojej m4 nie pasuje do mp5 ;/ Ale raczej batka jest w porządku bo jest prawie nowa. To raczej zębatki sprawiają problem. Bo było to tak że jak sobie chciałem postrzelac to elegancko wszystko śmigało, a po pewnym czasie silnik miał problem z poruszeniem zębatek, a po kilku nacisnięciach spustu znowu wszystko działało. A i jeszcze jedno tą replike kupiłem jako używaną(ale praktucznie bez śladów użycia, problem w tym że nie była konserwowana i jakis czas przed kupnem wisiała u sprzedającego na ścianie i sie troche zakurzyła :icon_confused: Może ją namarować? Quote
Bardos Posted June 19, 2011 Report Posted June 19, 2011 A może po prostu oddać komuś, co zna się na rzeczy i ją sprawdził? Quote
CQB-NSr6 Posted June 20, 2011 Author Report Posted June 20, 2011 Dobry pomysł ale nie zabardzo miałbym komu oddać. Ale to już raczej niepotrzebne, gdyz wyjąłem silnik z repliki i odpaliłem go na tej chinskiej batce i okazało sie że po kilkunastu sekundach bateria się rozładowała a silnik zaczął pracowac na niskich obrotach(nie mógł poruszyc zębatek w GB . Kupuje sobie nową batke :icon_razz2: Miałeś rację Seba1b Quote
Foka Posted July 21, 2011 Report Posted July 21, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria". Quote
LogaN Posted July 21, 2011 Report Posted July 21, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Amunicja i zasilanie". Quote
Recommended Posts