Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

OdpuśćSTOPRozpadnie się w rękach lub od samego patrzeniaSTOPJest dużo tematów o wyrobach z tajwanaSTOPACM to skrót od All China Manuf. czyli wyprodukowano w ChinachSTOPUzyj szukajkiSTOPPodziękuj za uratowanie kasy. STOP

Edited by raeone
Guest Mati13k
Posted

Chiński syf, włożysz do niego parę kilo i rozerwie się w pół.

Guest Mati13k
Posted

Można po polsku? Nie rozumiem tego zdania, a nie chcę błędnie się domyślić.

Posted

na raz to może kup taki plecak jest tez w olive. Tańszy od tego z taiwana. Nie miałem go nigdy ale powinien dawać rade.

http://armyworld.pl/product-pol-38-PLECAK-65L-FLECKTARN-OLIV-BW-BUNDESWEHR-ORYGINAL-CORODURA.html

Plecak raczej taki sobie: system nośny jest tak zaprojektowany, żeby plecak nosić na kamizelce przeciwodłamkowej i z oporządzeniem w postaci pasoszelek - mamy więc wąskie i wpijające się szelki, szczątkowy pas biodrowy będący zwykłą taśmą z fastexem, raczej średniawo wygodne plecy i ogólnie ciężko to nosić bez wspomnianych części oporządzenia (pasoszelki i kamizelka balistyczna). Dodatkowo wersja oliwkowa jest z cieńszego materiału niż wersja w camo, modele te są też "zależałe" - domyslnie były używane już wiele lat temu, model taki będzie więc już stary - możliwe, że przy bardzo intensywnym użytkowaniu plecak nie wytrzyma. Co prawda lepsze to niż chińszczyzna do jednarazowego przeniesienia sprzętu, ale na wypady się nie nadaje.

Z tanich i przyzwoitych plecaków polecić mogę tylko to: PLECAKI

Posted

Tak jak Tony Halik pisał. Biegałem nie raz w BW 65L i nie jest to szczyt wygody. Mankamentem są szelki które dosłownie wżynają sie pod wiekszym obciążeniem. Ja nosiłem kopie Milteca, która jest totalną porażką, w praktycznie tej samej cenie masz używke na kontrakcie która jest o wiele wytrzymalsza w porównaniu do Mil-teca. Jeżeli ten plecak ma być "na raz" to może i bedzie sie nadawal ale osobiscie wolal bym dołożyć do czegoś co ma sens bo taki plecak zapewne wykorzystasz w przyszłosci.