Rosochaty Posted June 10, 2011 Report Posted June 10, 2011 Witam. Przymierzam się do kupienia (pierwszej:)) repliki G36K, ale mam małe dylematy związane z wyborem producenta... O co mi chodzi. Chcę G36K z optyką w uchwycie i z szyną pod kolimator. Teoretycznie idealnym rozwiązaniem jest SR36K gen.III od SRC. Teortycznie - ma co chcę, ale (trochę poczytałem;)) opinie o tej replice - są podzielone i ma problemy z kompatybilnością części od innych producentów (?). Replika 'konkurencyjna' którą brałem pod uwagę - od JG (G608-3) - opinie pozytywne, ogólnie polecana itp. itd. ALE nie ma tej górnej szyny na chwycie. Pytanie. Co jest lepszym wyborem: replika od SRC czy kupno repliki od JG - ale z niską szyną (G608-2) + dokupienie uchwytu z optyką i szyną (tego od SRC). Cenowo wychodzi podobnie; do SRC trzeba w ogóle baterię kupić, w JG przynajmniej jest jakaś na początek - chyba nie jest z nią aż tak źle żeby od razu ją wywalać? Btw. na początek chcę jak najbardziej stocku się trzymać (tyle ile można;)) - bo nie trzeba chyba polowy repliki wymieniać żeby przez jakiś czas (powiedzmy kilka m-cy?) +-2-3 razy w miesiącu bez większych problemów postrzelać?:) Pls advise:) Quote
Rycerz Posted June 10, 2011 Report Posted June 10, 2011 Stawiałbym na JG pod wzgledem kompatybilności czesci i wytrzymałości ,spokojnie możesz używać baterii 9,6 v co da ci niesamowitego rofa ,poza tym dopasowanie szyny z optyka nie nastarcza zbytnich problemów Quote
Stalker Posted June 10, 2011 Report Posted June 10, 2011 Brałbym JG, jest w porządku, do lutety trzeba się przyzwyczaić. A może jednak weźmiesz G36C Cymy? Wygląda trochę inaczej, ale strzela lepiej. Quote
asmodean Posted August 2, 2011 Report Posted August 2, 2011 też jestem za cymą, co do SRC - kumpel ma wersję K - ostatnio zrobiliśmy testy - strzela spoko, ale lufa siedzi dość luźno, okazało się, że była fabrycznie przekręcona :/ trzeba była wyciągnąć, przekręcić i zakleić taśmą bo się obracała... Ja mam cymkę C0003 i na prawdę sprawia lepsze wrażenie od SRC... Quote
asmodean Posted August 2, 2011 Report Posted August 2, 2011 lol, nie spojrzałem na date, w wyszukiwarce mi znalazło przypadkiem :) Quote
Recommended Posts