osiolek14 Posted June 7, 2011 Report Posted June 7, 2011 Witam Znalazłem na allegro replikę ACOGa http://allegro.pl/kolimator-acog-podswietlany-rewelacja-asg-i1642624196.html i mam pytanie, czy opłaca się to kupować? Czy może lepiej kupić ten kolimator http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory/replika_kolimatora_aimpoint_z_wysokim_skosnym_montazem_acm-426.html ? Proszę o odpowiedź. Pozdro Quote
$limak Posted June 7, 2011 Report Posted June 7, 2011 Nie miałem tego ACOG, ale z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć byś się trzymał z daleka od tego chińskiego Aimpointa. Masa problemów o nim do poczytania na forum. Quote
osiolek14 Posted June 7, 2011 Author Report Posted June 7, 2011 Dobra zamowilem tego ACOGa na allegro. Zobaczymy co to bedzie. Quote
Bart_Forrester Posted June 7, 2011 Report Posted June 7, 2011 anuluj zamówienie póki możesz. Moja ekipa zamówiła trzy od nich. - nie mają krzyża, tylko kropkę (w aukcji oczywiście piszą o krzyżu). - baterie w trzech były CAŁKOWICIE zdechłe (myśleliśmy, że kolimatory uszkodzone są). - czerwona kropka w trzech prawie niewidoczna, niezależnie od baterii. - jeden miał utrąconą "muszkę", dwóm brakowało zatyczek nakrętek. - po miesiącu użytkowania pokrętło w jednym zrobiło się luźne. BARDZO NIE polecam. Sklep nie dowierzał, że takie coś przyszło od nich, sugerował naszą winę, ale zobowiązał się usunąć kłamstwo o krzyżu z aukcji. Niestety od dwóch miesięcy im się nie udaje. ;) Quote
osiolek14 Posted June 9, 2011 Author Report Posted June 9, 2011 Kolimator wlasnie przyszedl i ma krzyz , wszystko dziala jak powinno dali nawet dotatkowe baterie. Narazie jestem zadowolony z zakupu. Quote
Bart_Forrester Posted June 9, 2011 Report Posted June 9, 2011 Kolimator wlasnie przyszedl i ma krzyz , wszystko dziala jak powinno dali nawet dotatkowe baterie. Narazie jestem zadowolony z zakupu. no to mieliśmy megapecha, albo wyciągnęli wnioski po tym, co pisaliśmy... Quote
osiolek14 Posted June 9, 2011 Author Report Posted June 9, 2011 Miejmy nadzieje, ze sie nauczyli. Zamykam temat. Pozdro ;] Quote
seger Posted June 9, 2011 Report Posted June 9, 2011 Raczej Lesio ma wiecznego pecha co do zakupów :D Quote
Bart_Forrester Posted June 9, 2011 Report Posted June 9, 2011 Raczej Lesio ma wiecznego pecha co do zakupów :D moja cała ekypa, bo ten ACOG nie dla mnie był. Choć w sumie przez moje konto szło... ;p Quote
JonasCell Posted June 12, 2011 Report Posted June 12, 2011 Pytanko do użytkownika - bo też się przymierzam :> - czy krzyż nie jest zbyt gruby? Tzn czy nie zasłania celu? I czy wygodnie się przez niego celuje? Będę wdzięczny za odpowiedź :) Quote
Recommended Posts