Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, mam M15 A4 Classic Army. Jest to sportline, lecz wymieniłem body na metalowe KA i szyny JBU. Mam też gume systemy i precke. Problem w tym, że chce uzyskać replike z dużym zasięgiem, aby jednocześnie móc korzystać z auto, bez żadnych obaw. Co polecacie?

Posted

Zmień replikę. Niestety gb sportline jest lipny i ma lipne podzespoły. No a na wstępie przede wszystkim określ ile miliardów fps chcesz uzyskać i jaki zasięg Cię interesuje... Jeżeli chcesz bawić się w tuning mocowy to na pierwszy odstrzał idzie prowadnica sprężyny, sprężyna, tłok (jak już go zjedzą zębatki), dysza, nie pamiętam jakie tam są łożyska, ale raczej plastiki-więc do wymiany na ślizgi. Cylinder jest aluminiowy, ale pamiętam, że w moim sportline (mp5) był zaskakująco szczelny. Zębatki bym zostawił i czekał aż padną, wtedy wymiana na SHS-y. Silnik do wymiany.Można się jeszcze pokusić o wymianę głowic na ciche, ale to już indywidualny wybór. I Po tych wszystkich wymianach czekać aż padnie szkielet i też szukać czegoś wzmocnionego :), ale nie oszukujmy się, jak chcesz wstawić naprawdę mocna sprężynę, to żaden szkielet nie wytrzyma i prędzej czy później odpadnie Ci przód-zwłaszcza jak nie chcesz rezygnować z auto.

Posted

Ja mam identyczną replikę. Wymieniłem w niej :

-Gumka hop-up czarna od Guardera

-Łozyska ślizgowe 7mm od PJ

-Sprężyna SP110 od GP

-Stalowa prowadnica sprężyny z łożyskowaniem od PJ

-Silnik High Torque od CA

-Cylinder typ 0 wraz z prowadnicą cylindra od PJ

-Jednoczęściowa metalowa komora hop-up od CA

-Lufa precyzyjna 455mm od Deep Fire

-Zębatki od JG 4 generacji

Moc jakieś 400fps +/-

Zasięg jak dla mnie zadowalający.

Posted

Mi przede wszystkim zależy na możliwości bezpiecznego używania ognia ciągłego. Waham się pomiędzy m120-m130. Co do tego potrzebuje?

Pssss. Ja na m110 madoniona w stockowym 3-letnim MP5SD6 CA mam 390fps :)

Od razu zapytam sie, czy bardziej oplaca sie sprzedam eMke i kupic SR25 PJtke ?