Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

Witam

Postanowiłem po raz pierwszy zajrzeć do swojego g36c (jg) na własne rękę.

Wymieniłem cały tłok i sprężynę na m130. Silnik i zebatki pozostaly stockowe. Po skreceniu gearboxa do kupy, oddalem próbny strzal i całość zdawala sie działać. Na strzelance, po podłączeniu baterii i naciśnięciu spustu, replika wydała dźwięk jakby chciała ale nie mogła. Sprawdziłem baterie w innej replice, działała bez problemu.

Jako że jestem dość zielony w kwestii technicznej, nie wiem czy jest to wina silnika czy zbyt słabej baterii (8.4 nimh). Był bym wdzieczny za radę

Posted

Rzadko który stockowy silnik uciągnie sprężynę M130 i to na baterii NiMh 8,4. Ja bym spróbował najpierw zmienić baterię na LiPo 7,4, jeśli dalej nie uciągnie to zostaje wymiana silnika na neodymowy.

• 6 months later...
Posted

Witam. Poszukuję jakiś fajny silnik typu długiego do m4 (max 480fps, standardowe zębatki). Strzelane będzie głównie krótkimi seriami/semi. Zależy mi na dobrej reakcji na spust, rof w okolicach 20k/s wystarczy, co powinien dać każdy silnik hi-torqe.Najchętniej zakupiłbym elementa ut i wymienił zębatkę bo była z ryżu, ale nie widzę już nigdzie do zakupienia. Widzę za to że jest shs hi-torque, tornado f2 hi-torque i guarder itu. Który z nich będzie najlepszym wyborem? A może coś innego? Budżet może być nieco wyższy jeżeli będzie rzeczywiście coś wartego uwagi.

Posted

Najlepszym wyborem będzie czarna, neodymowa cymka z niebieskim tyłem z komisu na wmasg. Okolice 50-80zł. Wystarczy w zupełności, jest lepsza od Tornado czy SHS. Słabsza od Element'a, ale za to mniej prądożerna.

Jak chcesz jednak koniecznie coś dobrego to M140 G&P lub M160 Big Dragon

Posted

Dziękuję za odpowiedź.

Co do cymy, jg (ge), pj i innych z niebieską dupka to znam i pochwalam ale oczekuję nieco więcej.

Ten g&p m140 mnie zainspirował. Cierpi na jakieś typowe przypadłości? Dokupywać od razu porządną zębatkę jak w elemencie czy kupować, zakładać, regulować, cieszyć się koparką. :D ?

• 2 months later...
Posted

Od niedawna Tienly GT3000, typu krotkiego. Bardzo silne magnesy neodymowe do tego stopnia że w dużym stopniu niwelując brak hamulca w mosfecie. Po za tym silniczek daje bardzo dobrą reakcje na spust. Szybkostrzelność bez szału około 25/26 na zębach 18:1. Ale reakcja spustowa na semi rekompensuje. Silnik spokojnie ciagnie do 150 bez wiekszych strat.

• 2 months later...
Posted

ASG Infinity 18k CNC

Wielkie szczotki. Ultra mocne magnesy. Zębatka CNC, korpus CNC, wszystko ma CNC ;)

14:1 z LiPo 3S sp130 - 15-16rps

12:1 z LiPo 3S sp130 - 19-20rps

Silnik jest wolny, 18.000rpm, ale za to ciągnie każdą sprężyne a na semi jest bardzo zrywny. Pobiara naprawdę mało prądu. Rzekłbym że nawet do 60% mniej niż silniki w podobnym przedziale cenowym.

Minus tego silnika to jego rozmiary, jest ciut tęższy co sprawia że może ciasno wchodzić do niektórych chwytów silnikowych. Drugi minus, cena. Około 300zł.

W chwili obecnej jest on moim nr1 jeśli chodzi o silniki HT, na drugim miejscu jest Ifrit G&G!!

Posted

Cześć Pany!

Składam własnie emke dla siebie i potrzebuje waszej porady  jaki silnik wybrać,chciałbym HT ze względu na genialna reakcje ale nie chciał bym żeby był aż tak wolny i prądożerny,

docelowo ma tam być 350fps-450fps /rps25k max 

set:

• zębatki 18:1 core (stara ,pierwsza seria)
  • gearbox split retro arms
  • titan advanced v.2

Posted

Też posiadam Elementa UT ze starej i nowej produkcji. Krótki i długi. Jest wolniejszy od np. G&P M140 ale reakcja na spust jest wyraźnie lepsza. Przy 450 fps., na 11.1 1200mAh 25-50C około 20 rps. Na większej baterii to jest ok 23-24 rps testowane na sprężynach do m140 (520 fps). 

36 minut temu, Rogaś napisał:

A jak z poborem prądu

Ciężko mi powiedzieć, bo nigdy nie zdarzyło mi się wyczerpać baterii na jednej imprezie. Po tysiącu kulek spadek z 500-600 mAh na 11.1V. Ale to takie "na oko" bo nigdy nie notowałem ile kulek dokładnie wystrzeliłem. Ogólnie nie narzekam na zużycie baterii.

Standardowo (przynajmniej w starej serii) wymiana zębatki obowiązkowa. W nowej wymieniłem profilaktycznie, ale cudów też bym się nie spodziewał. Dla mnie stosunek cena/jakość bardzo dobry silnik, zwłaszcza przy dużych oczekiwaniach związanych z reakcją na spust i kulturą pracy.

Posted

Też mam z nowej serii, zębatka po około 5000 kulek brak jakichkolwiek oznak zużycia, tak samo szczotki. Co do poboru prądu to po zwykłej niedzielnej strzelance (około 800-1000 kulek) zużycie około 350-400 mAh.

Posted
Godzinę temu, slawek96 napisał:

Wieczorem podepnę replikę do kompa i sprawdzę pobór prądu w amperach.

Mój setup:

13:1, ASG 18k Infinity, sp130, 480fps, 19rps. Auto 14A, Semi 34A, średnio 50ms reakcji.

AB na auto, bez precocka i innych bajerów.