maskiu Posted May 28, 2011 Report Posted May 28, 2011 (edited) mam pistolet sprężynowy wingun sport 601(taki) i przy przebiegu około 3k kulek popsuł się, opis usterki: na początku po przeładowaniu sam strzelał , teraz nawet tłok nie zahacza się (nie wiem jak to opisać). Po naciągnięciu tłok powinien zahaczać się , a po naciśnięciu spustu zostać wypuszczony, a u mnie zostaje wypuszczony bez naciśnięcia spustu. Rozebrałem go i doszedłem do wniosku ,że musiało wytrzeć(albo uszkodzić) się to coś na tłoku , co zahacza się o element spustu(podejrzewam tak dlatego ,że tłok jest jedynym wewnętrznym elementem wykonanym z plastiku , reszta aluminium), nie wiem dokładnie , bo rozebrałem go tylko powierzchownie(nie jestem dobry w naprawach) Chciałbym wymienić tłok ,ale mój pistolet jest raczej rzadko spotykany , więc wątpię ,żeby dało się kupić pojedynczą część. Kupiłem go w specshopie i chciałbym go oddać do ich serwisu , ale czy się opłaca , skoro pistolet kosztował 75zł? ps. moja diagnoza może być błędna i mogę się mylić co do niektórych kwesti, w końcu jestem zielony :) Edited May 28, 2011 by maskiu Quote
Bart_Forrester Posted May 28, 2011 Report Posted May 28, 2011 nie opłaca się, za przesyłkę zabulisz 2/3 ceny klamki... Quote
maskiu Posted May 28, 2011 Author Report Posted May 28, 2011 nie opłaca się, za przesyłkę zabulisz 2/3 ceny klamki... zapomniałem dodać ,że mieszkam w okolicach poznania i mogę dostarczyć pistolet do sklepu osobiście Quote
t0m3k Posted May 28, 2011 Report Posted May 28, 2011 czyli pierdyknął ząb tłoka. Zanieś to do reklamacji, o ile jest ważna. Quote
Bart_Forrester Posted May 28, 2011 Report Posted May 28, 2011 Tylko NAJPIERW ich spytaj, ile to będzie kosztowało. Powyżej 3 dych bym w to nie wchodził... Wybór jest Twój. ;) Quote
maskiu Posted May 29, 2011 Author Report Posted May 29, 2011 Tylko NAJPIERW ich spytaj, ile to będzie kosztowało. Powyżej 3 dych bym w to nie wchodził... Wybór jest Twój. ;) Martwi mnie tylko jedno, w regulaminie ich serwisu jest napisane: "W przypadku rezygnacji klienta z usługi serwisu po dokonaniu rozpoznania i wyceny naprawy naliczany jest koszt 50zł." czyli jak wycenią naprawę na 50zł , a ja zrezygnuje , to i tak będę musiał płacić 50 zł Quote
Bojeq Posted May 29, 2011 Report Posted May 29, 2011 Jeżeli możesz do nich zanieść osobiście pistolet, to przyjdź i się po ludzku zapytaj czy to zrobią i za ile. Wątpię żeby Ci wtedy od razu naliczyli 5 dyszek. Quote
Recommended Posts