Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

haha Dystanser z długopisu jest do d... już lepiej kawałek O-ringa 3mm i ty się dziwisz że masz lipne osiągi..

Co prawda 2 kulki mogą być spowodowane złym złożeniem a nie samą gumką..

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

haha Dystanser z długopisu jest do d... już lepiej kawałek O-ringa 3mm i ty się dziwisz że masz lipne osiągi..

Co prawda 2 kulki mogą być spowodowane złym złożeniem a nie samą gumką..

No to dziwne, że w 3 replikach które składałem, dał lepsze wyniki niż na dystanserze orginalnym z zielonej gumki G&G i PJ'otowych w kształcie H. Nie wiem co Ci w nich nie pasuje, trzeba dobrze dociąć i gitara....

Nie mówię, że z origna są złe ;)

Pzdr.

Posted
Ma ktoś doświadczenia z gumkami SHS'a ? Wiem że Logan miał robić testy ale pewnie nadal czasu nie ma :/

Grr, zgadza się, ja wciąż nie mogę znaleźć czasu, żeby zabrać się za swoją emkę. Wybaczcie.

• 1 month later...
Posted

Wie ktoś może w jakim standarzie jest komora SHS do G36? Bo jeśli to kopia CA to nie trzeba kombinować przy mojej JG z dyszami, chyba, że dysza od SHS ma wystarczającą długość do HU od JG.

Sorry za takie głębokie przemyśłenia :D

• 2 months later...
Posted

Przyznam się bez bicia- nie czytałem całego tematu aby znaleźć informacji.

Czy ktoś z was użytkuje metalową komorę hopka od SHS?

Warto kupować czy lepiej dołożyć chociażby do CA?

Dziękuję. Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Posted
Przeszperałem temat ale chyba nikt się jeszcze tym nie zajął .

Miał ktoś może styczność z tymi komorami ? :

Pierwsza lub z tą Druga

To to samo różniące się tylko nadrukiem , bardziej chodzi mi o jakość wykonania :]

Są takie same.

Posted

Ok ... Napisze to trzeci raz :]

Chodzi mi o jakość tych komór i ich wykonanie a nie różnice pomiędzy nimi [ sam napisałem że są takie same więc nie tłuczcie mi tego w kółko ... ]

Jeszcze prościej : porównać którąkolwiek z tych komór do komory innej firmy .

Posted

Hmm, metalową komorę ma? Bo na przykładzie CM.040 to nie ma czego wymieniać, ciasne cholerstwo, po doszczelnienu sylikonem połączenia gumka-lufa to aż nadmiar sylikonu wylazł :happy: .

Posted

Od komór SRC to wszystko jest lepsze...

Btw te testy są miarodajne jedynie jeżeli chodzi o składanie bez żadnego uszczelniania. Z teflonfixem różnice były by wiele mniejsze.

Pominę już fakt, że nie wszystkie komory zawsze pasują do każdego body oraz gb...

Posted

Oraz że sklep reklamował produkt własnej produkcji w tym teście xD ;) Dla mnie to dyskwalifikuje miarodajność. Nie wiadomo czy gdzieś nie było doszczelniane czy nie.

Posted

Znalazłem to zamieściłem, spekulacje na temat autentyczności i tego jak wszyscy są źli można sobie darować bo jak mniemam nikt tu nie miał tej komory a jednak trochę bardziej jestem przekonany do produkcji europejskiej niż SHS`a co prawda mam wiele części od nich i nie są złe ale jednak chciałbym poznać możliwości braci z południa :)

Fakt, faktem najlepiej wypadła komora ich produkcji ale zaraz pod nią (różnica aż 10FPS) wylądował AimTop wart 290 koron czyli jakieś 49zł a SHS wart 600 koron czyli ok 102zł (dwa razy droższy) a ma 18FPS mniej niż AT i "aż" 28 mniej niż AirsoftPro wart 690 koron czyli 117zł według mnie różnica nieznaczna biorąc pod uwagę że wykonanie w europie takiej komory tanie nie jest i na bank kupują od SHS`a taniej..

W każdym razie chwalą sobie ich wzmocnione części do SWD :)