Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam,

mam problem z moja cyma 0.48. Pod raczka jest śróbka która trzyma caly gearbox, problem w tym że mi się stale poluzowywuje. A ciagle dokrecanie na hama niema sensu ponieważ się wyrabia. Tz gdy sie poluzowywuje to gearbox idzie do tylu, wraz z selektorem ognia, i wydaje mi sie ze jest mniejsza moc strzalu. Gdy docisne do przodu to po strzale wraca do tylu, a gdy srobka jest dokrecona to jest docisniety do przodu. Czy macie jakies pomysly co z tym zrobic? Oprocz wlozenia podkladki za gearbox? Zeby sie jeszcze raczka nie ruszala.

Druga sprawa to magazynki typu mid cap. Jakiej firmu najlepiej brac? Boyi sie zacinaja, i niechce kupic takiego beznadziejnego, a w trakcie strzelanki klepac w niego. Rzeczy biore z specshop, to moze cos polecicie.

Posted

Nie wiem dokładnie o jaką Ci śrubkę chodzi. Jeżeli w chwycie pistoletowym to one niema wpływu na działanie GB, jeżeli chodzi Ci o śrubkę która znajduje się w miejscu wejścia maga w komorę hopka, to owszem ta śrubka może spowodować minimalne odsuniecie komory hopka, od Gb i przez to wynika ta nie szczelność.

Posted (edited)

@andyss1995 w AK nie ma czegoś takiego jak regulacja silnika, silnik znajduje się w stałej pozycji w koszyku.

U mnie w CM.040 śrubka się nigdy sama z siebie nie luzuje, ale jeśli takie coś nastepuje to proponuje znaleźć jakąś inną śrubkę ;) co do midów nie kupuj cymowskich tyle ci powiem, u mnie jeden na 3 które mam dobrze podaje ;)

Edited by VasiLiev
Posted

VasiLieV, powiem Ci że pierwszy raz słyszę o tym że niemożna regulować silnika w GB V3, jak masz koszyk to tam jest taka mała śrubka pod nim i nią się reguluje. Jeszcze nie spod kałem repliki bez możliwości regulacji położenia silnika, chyba że tanie repliki za ok. 100zł.

Posted

A dotykał ktoś kiedyś tego na stocku? Dobrze wiedzieć, ale temat nie o tym ;) gość mówi o śrubie mocującej chwyt w odpowiednim położeniu, a ta nie jest śrubą regulacyjną dla silnika.

Posted

W takim wypadku prowizorycznie można owinąć śrubkę jakąś cienką nitką, wkręcić i kapnąć superglutem. Na serio, to trzeba dorwać gwintownik, zrobić na nowo gwint i użyć ciut większej śrubki.

Posted

Co do tych magów VasiLiew to się nie zgodzę mam 10 midów Cymowskich, każdy nasmarowany jak fabryka kazała i tylko raz się 1 zaciął jak do piachu wpadł. Silnik da się regulować w koszyku silnika na samym jego dole jest taki mały kapsel blaszany, który można dokręcić lub popuścić. I ja bym koledze proponował wsiąść trochę dłuższa stalową śrubkę, bo te stockowe to gównolit i lubią się wyrobić.

Posted (edited)

@kondziu tak mi się trafiło, jeśli wiesz lepiej ode mnie co dzieje się z moimi które też smarowałem, to wypowiedz się za mnie, proste. Jak moje przeżycia z Boyi'em. Widzisz a ja za to nie zgadzam się z tym, że stockowa śruba się wyrabia, bo przez 5 lat w żadnej Cymie nie widziałem wyrobionej śrubki, czy to znaczy że zmyślasz? Nie, takie masz doświadczenia. Chińczyk to chińczyk co ci się trafi to się trafi.

P.S.

vasilieV i pisze się wziąć a nie wziąść.

Edited by VasiLiev
Posted

To jest śróbka pod raczka, a pod nia jest chyba do regulacji silnika, tam wyżej napisał ktoś że komora sie odsuwa od gearboxa, ale komora jest na swoim miejscu, ani drgnie, tylko się gearbox z raczka i selektorem ognia rusza, gdy śróbka się odrobinke poluzuje. A poluzowywuje się gdy jest obciązenie jakieś na rączke i podczas strzelania. Bo w instrukcji mam, że śróbę regulacyjną silnika powinienem przekręcać imbusem, a tam jest śróbka pod "krzyżaka". Pisałem do taiwangun, i mówili że coś pod szczerbinką, ale z ciekawości spróbowałem tą sróbke i podzialalo. A z tą szczerbinką to wogule niewiem o co chodzi, wytlumaczy ktos?