Ajsquad Posted May 22, 2011 Report Posted May 22, 2011 Witam was bardzo serdecznie. Mam mały problem w doborze kulek i gumki hop up do mojego ukochanego customa- Tantala. Mam gearboxa od cm.048 z metalową doszczelnioną dyszą, sprężyna m150, wszystko oczywiście szczelnie. Dalej posiadam metalową komorę SRC(która ma "wbudowany" dystanser typu h.), specke również SRC. No i właśnie problem jest w doborze gumki. Mam wybór między czarnym madbull-em shark, czarną systemą, czarnym guarderem i gumką SRC. Kolejny problem to waga i firma kulek. 0.25 to są już za lekkie. Czy inwestować w 0.28 czy wyżej( 0.30)? Quote
zajaszcze Posted May 22, 2011 Report Posted May 22, 2011 Gumka Systema, ewentualnie przeźroczysty GUARDER... Kulki proponuję ci 0.28... ale proponuję ci sprawdzić również 0.3. I wtedy będziesz wiedział, które bardziej przypadły ci do gustu... Quote
Ajsquad Posted May 24, 2011 Author Report Posted May 24, 2011 no a czemu guma madbulla się nie nadaje. Quote
zajaszcze Posted May 24, 2011 Report Posted May 24, 2011 (edited) Moim zdaniem madbull ma słabe gumki miałem czerwoną, i słabo kręciła, ale dzięki temu mam dystanser typu H. A i dodatkowo sama popękała w komorze... Okres użytkowania 2 dni... Edited May 24, 2011 by zajaszcze Quote
Ajsquad Posted May 24, 2011 Author Report Posted May 24, 2011 Używałem przeźroczystego madbulla i dobrze krecił, guma wytarła się no po roku intensywnego używania. Quote
Damiano13 Posted May 24, 2011 Report Posted May 24, 2011 Swego czasu użytkowałem gumkę DeepFire z takimi trzema wypustkami, świetnie sobie radziła, użytkowana na akaczu z m140 i dawała rady http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2094 Quote
slepy Posted May 25, 2011 Report Posted May 25, 2011 Prawda jest taka, że sam musisz sprawdzić na której gumie będzie najlepiej. Z tych co wymieniłeś chyba najsensowniej wziąć Systemę, choć przy takiej mocy może warto byłoby się zainteresować czarnym Guarderem. Czarny Madbull może być za twardy nawet do takiej mocy, o SRC się nie wypowiem, bo nie miałem. Co do opinii wcześniej tutaj wypisanych, u mnie z kolei czerwone Madbulle działały/działają (P90 / M249), natomiast guma DF z wypustkami w P90 GFC nie spisywała się w ogóle, dodatkowo uciekało 20FPS w stos. do choćby Systemy. Z kolei znajomy używał jej swego czasu w AK z 430FPS i bardzo chwalił... Dlatego też radzę Ci nie sugerować się w pełni tym co wypisują tutaj ludzie, bo nie zawsze musi być tak samo w przypadku Twojej giwery. :) Quote
Recommended Posts