Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Ułamała mi się szczerbinka w mojej cymie. Teraz mam 2 luźne części( to regulowane coś na zewnątrz broni i taką ludeczkę która była pod. Niestety ułamał mi się kawałek metalu na którym była ta łudeczka zamocowana.

Czym można to skleić na stałe? Dzwoniłem do gunfire i powiedzieli mi, że mogą mi wysłać jakąś od innego modelu i że niby będzie pasować.

Dzięki za pomoc pozdrawiam

Posted

A przecież wujek Krakman dobrze radził, aby nie podnosić szczerbinki poza zakres http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_048m_cm-1415.html (ostatnie zdjęcie) :D

Jeśli gunfire przyśle Ci to w ramach gwarancji czy coś, to nie widzę problemu w wymianie tegoż elementu. Jeśli jednak miałbyś płacić to odpuść sobie ;) Najpierw przyklej na izolacji, ustaw tak, jak jest Ci najwygodniej celować. Potem kropelką czy czymkolwiek połącz i gotowe. Trzeba się jednak liczyć z tym, że stracisz możliwość regulacji wysokości szczerbinki. Choć z osobistych doświadczeń wiem, że rzadko się z tego korzysta.

Posted

Jeżeli ułamał Ci się jakiś fragment na podstawie szczerbinki, to raczej ciężko będzie to skleić. Pozostaje jeszcze zabawa z palnikiem jubilerskim i lutowanie, ale jeśli nigdy tego nie robiłeś, to rozsądniej będzie albo poprosić gunfire, albo zakupić całą podstawę szczerbinki u krakmana:

http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_czesci_metalowe/podstawa_szczerbinki_z_ryglem_do_akm_i_ak74_p_j-1449.html

Porównaj ceny i daj znać u kogo bardziej się opłaca :)