adrock91 Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 wymiana tylko szkieletu czy już cały gear ? Quote
gloomer Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 (edited) Trzeba otworzyć i zobaczyć czy coś więcej poszło. ale prawdopodobnie będzie tylko szkielecik do wymiany. p.s nie powiem szkielet po prostu pięknie pękł w obu miejscach. Edited May 19, 2011 by gloomer Quote
zb0oj Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 Nic z tym nie zrobisz, jedynie wymiana. Raczej w środku nic nie poszło, jeśli nie strzelałeś zbyt dużo w takim stanie. Quote
adrock91 Posted May 19, 2011 Author Report Posted May 19, 2011 generalnie to przestał strzelać w trakcie strzelanki, więc mam obawy że coś mogło pójść w środku/zwarcie. W zasadzie mój błąd bo trzeba było od razu zmienić szkielet jak już sie kapłem że coś przypęka. Ale ok, zawiozę to do znajomego, jeśli nie poszło nic w środku to zakupię szkielet :) Quote
rafik1213 Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 (edited) Napisz do White z łodzi robi specjalne wzmocnienia do gb v2 , gerbox trzyma kompresje nawet jak gb jest całkowicie pęknięty. Edited May 19, 2011 by rafik1213 Quote
gloomer Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 Litości. Z tego szkieletu nic nie można już zrobić. Przecież on jest palnięty w dwóch miejscach. Quote
rafik1213 Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 (edited) Litości. Z tego szkieletu nic nie można już zrobić. Przecież on jest palnięty w dwóch miejscach. Takie coś się działa nawet przy walniętym kompletnie gb Foto by White z tego tematu http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/58032-pekniety-gearbox/page__st__20 Pozdrawiam Rafik Edited May 19, 2011 by rafik1213 Quote
zb0oj Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 Podziała kolejne 5k kulek i znów padnie. Poza tym, w JG szkielet siedzi ciasno w body i będzie problem z zamontowaniem tego. Już lepiej nowy szkielet w ten sposób wzmocnić, ale nie wydaje mi się by to znacząco podnosiło trwałość szkieletu. Quote
MyN3 Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 Podnosi ;) GB V2 w pewnym miejscu ma chyba nawet mniej niż 1mm jeśli się użyje dobrej blachy i dobrze się wymierzy tak aby nie było luzów a wręcz przeciwnie lekki ścisk to może zadziałać.. Pytanie czy wejdzie coś takiego do body plastikowego :zastanawia: wątpię do metalowego już prędzej ;) Sprawdzę ten sposób w następnym tygodniu Quote
zb0oj Posted May 20, 2011 Report Posted May 20, 2011 (edited) B V2 w pewnym miejscu ma chyba nawet mniej niż 1mm jeśli się użyje dobrej blachy i dobrze się wymierzy tak aby nie było luzów a wręcz przeciwnie lekki ścisk to może zadziałać.. To jeszcze zależy który GB V2, bo wzmocnione raczej tak nie mają :) Kiedyś próbowałem tego sposobu na wzmocnienie i nic to nie dało. Możliwe, że użyłem złego materiału. No i największy problem - włożenie tego do korpusu. Edited May 20, 2011 by zb0oj Quote
white_pl Posted May 22, 2011 Report Posted May 22, 2011 Czy to nic nie daje ? Daje - używałem tego wzmocnienia na pekniętym GB - z przodu można było wyjąć kawałek i włożyć z powrotem :D Na SP130 dawała normalne 420-430fpsów. Działała tak prawie rok. Trzeba tylko użyć dobrej blachy - kwasówki. Nie mówię ,że do każdego body wchodzi bez problemu , jedne trzeba piłować inne nie. Do boyia weszła 0,8mm bez problemu. Do VFC 0,5 musiałem się ostro nakombinować i bez pilnika się nie obeszło. Do plastików bez problemu się wkłada - bo materiał troszkę pracuje ,a i łatwiej ew. zrobić troszkę miejsca. Jak ktoś chętny mam właśnie przedprodukcyjną sztukę wycięta z kwasnej 0,8. Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts