Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim,

Mam takie pytanie posiadam M16A4 G&P o tą: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2173

Chce z niej zrobić snajperke z ok. 470-500fps. Poleciłem się znajomego i powiedział że to będzie w sam raz:

•  
  • Gumka Hop-Up Wzmocniona czerwona King Arms 25,00zł
  • Lufa Precyzyjna 6.02 650mm Gaurder 189,00zł
  • Silnik długi MAGNUM Systema 337,75zł
  • Zębatki HELIKALNE Prometheus 339,00zł
  • Zestaw Bore-UP 150% Classic Army 255,00zł
    • -cylinder
    • -głowica cylindra
    • -tłok wzmocniony
    • -dysza

[*]Sprężyna M150 Prometheus 59,90zł

[*]Dwójnóg A.C.M 53,47zł

[*]Luneta TASCO 216,12

Suma: 1475,24

Prosiłbym o napisanie swoich propozycji bo widziałem że są jakieś zestawy i chciałbym się dowiedzieć co by było najkorzystniej kupić, żeby dobrze wszystko działało i na długo starczyło. I mam takie pytanie może kożystniej by było kupić sobie M16A4 Boya i tamtą przerobić.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Posted (edited)

Napiszę Ci propozycje tuningu opartą na moim M249, mam w nim 485 fps bez bore upa czyli dokładnie tyle ile Ty chcesz, więc mam:

-tłok ultimate z większością metalowych zębów- ok 60zł

-zębatki helikalne TU lub STU CA (nie pamietam, zobaczę przy rozbieraniu repliki, czyli za jakaś godzinkę)- 240zł

-cicha głowica tłoka i cylindra - 50zł/sztuka

-sprężyna M140 MadBull - 50zł

-gumka czarna guarder (za chwilę wymieniam na zieloną G&G) - 30zł

-lufa 407mm 6,02mm Guarder - 140zł

-dysza stockowa JG z M4 (jest bardzo szczelna na mojej głowicy, nie popuszcza nawet trochę) - 0zł

Silnik mam stockowy A&K, Tobie bardziej polecam silniczek elementa, jest dużo tańszy i równie dobry co Systema Magnum.

Dodam jeszcze, że w tej konfiguracji strzelam z rofem 17 k/s na batce 10,8V.

Zamiast inwestować w mocną sprężynę zainwestuj w dobrego serwisanta, jak widzisz ja osiągnąłem 485fps bez bore upa na M140, z bore upem spokojnie wyciągnie się te 470-480 na SP130 lub może nawet M130. GB v2 + M150 bez odpowiednich wzmocnień nie jest najlepszym pomysłem, dobry serwisant osiągnie na M/SP130 tyle fps co Ty na M150 co będzie miało ogromne znaczenie dla szkieletu. Będziesz mógł tez strzelać seriami jeśli nie przesadzisz z rofem.

Edited by you-dash
Posted

Nie prościej kupić kompletnego gearboxa systemy wzmocnionego razem ze sprężyną M150 i silnikiem w cenie ok tysiąca PLN? Do tego precka, gumka, za około 2stówki razem, dwójnóg od 50-100PLN, i luneta (kosztów nie wpisuję bo można taką za 50, można taką i za 500PLN wrzucić). Wychodzi podobnie, a tak masz przynajmniej gwarancję (3miesiące ale zawsze coś).

Posted

Tylko ja mam M16 i chce mieć snajperkę i czy te części będą sie nadawały do tego

A czemu miały by się nie nadawać? Ja strzelam na nich z rofem 17 k/s i dają radę a co dopiero u Ciebie na singlu ;)

Posted

Prometheusy nie mają chyba takiego wymiaru jak 6.02. Najcieńsza fifka promyka z jaką się spotkałem to 6.03. 509mm nie ma chyba teraz nigdzie w Polsce. Ostatnio ściągałem taką fifę z ehobbyasia.