Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 Magpul G&P czy Magpul PTS Masada ACR

Recommended Posts

Guest Psikus
Posted

Powiem krótko - nie wiem na co się zdecydować, pogadałem sobie z paroma sklepami o oto wnioski.

M4 Magpul G&P:

+ Pełne możliwości tuningu

+ Oczywiście najwyższy poziom wykonania

+ Wygodna kolba

- Denerwująca mnie, nieskładająca się na bok kolba

Masada ACR:

+ Jeszcze lepszy gearbox niż w gp (styki...)

+ Najwyższy poziom wykonania

+ Lżejszy niż GP

+ Wygodna kolba

+ Szybko-wymienna lufa i sprężyna

+ Nie chyboczące się magi w gnieździe

? Boję się czy body w końcu nie pęknie

- Mniejsze w porównaniu z gp możliwości tuningu (max około 450 fps, sprężyna do 130)

- Brak regulacji kolby

Wszelkie dodatkowe informacje mile widziane. Jak nie wiecie co napisać, napiszcie który byście po prostu wzięli.

Guest Psikus
Posted

Poprawka, znalazłem dodatkowy plus dla g&p:

M4 Magpul G&P:

+ Pełne możliwości tuningu

+ Oczywiście najwyższy poziom wykonania

+ Wygodna kolba

+ Więcej fps

- Denerwująca mnie, nieskładająca się na bok kolba

Masada ACR:

+ Najwyższy poziom wykonania

+ Lżejszy niż GP

+ Wygodna kolba

+ Szybko-wymienna lufa i sprężyna

+ Nie chyboczące się magi w gnieździe

? Boję się czy body w końcu nie pęknie

- Mniejsze w porównaniu z gp możliwości tuningu (max około 450 fps, sprężyna do 130)

- Brak regulacji kolby

Posted

Poczytaj sobie na Arnies jakie są przeboje ze stykami w tej replice. Z minusów dodałbym jeszcze dwuczęściowa, plasticzna komora hopa z "suwaczkiem" do regulacji tegoż.

Posted (edited)

plasticzna komora hopa z "suwaczkiem" do regulacji tegoż.

A nie chodzi Ci czasem o chińską Masadę? Bo ja mam tą "Magpulowską" (PTS) i nie ma suwaczka tylko jest pokrętło jak w M-kach, bardzo płynnie zresztą działające.

Edited by Marrtinez
Posted

Głupi ja, faktycznie, suwaczek i plastik fantastic jest w wersji A&K. Cofam i biję się w pierś.

Natomiast co do styków to cóż-spora grupa ludzi na nie narzeka (generalnie nie działają wcale albo palą się na potęgę), wygląda to tak, jakby wyszła partia tych replik z wadliwymi stykami :<.

Posted

Rozumiem, że chodzi o te mikrostyki które są montowane zamiast standardowych? U mnie jak na razie wszystko ok. Zobaczymy za jakiś czas (na razie tylko ok. 3k kulek wystrzelone). Mam nadzieję, że jak już padną to przed zakończeniem okresu gwarancji :icon_razz2:

Posted

No to moze ja napisze cos od siebie.. Jestem posiadaczem Masada ACR Magpull-a. Japonczycy ja wykonali rewelacyjnie pomysleli o tym ze wiekszosc urzytkownikow i tak tiuninguje repliki wiec dali czesci ogolnodostepne.. do tego sam patent ze lufe i pol komory hop up jest wyciagany pozwana na szybka wymiane czesci takich jak lufa wewnetrzna i gumka hop up.. wybijajac kilka pinow mamy dostep do GB i spokojna wymiane sprezyny.. na mocniejsza..

Body bardzo wytrzymale mimo ze obchodze sie z moja piekna jak z dzieckiem.. sama jakos wykonania daje sporo do myslenia.. no i najwazniejsze CENA: jednych zabija innych motywuje. PS w dziale Komisu (Śląsk) jest moja luba wystawiona na sell z przyczyn koniecznych.

• 3 weeks later...
Guest Psikus
Posted

Ale wyjaśnijcie mi jakie są te problemy ze stykami. Czy pasować będzie do tej repliki bateria 11.1 lipo, zmieści się we froncie?Jakie części są niestandardowe w tej replice?

Posted

Boże, widzisz i nie grzmisz! Jakie mogą być problemy ze stykami? No palą się na potęgę, najpewniej była cała partia replik z trefnymi stykami, bo na Arnies jest pełno ludzi, którzy się na ten problem skarżą.

Guest Psikus
Posted

I mówimy na pewno o Magpulach a nie o chińszczyźnie?Ten problem dotyczy wszystkich ich replik?Bo oni robią też razem z G&P m4. Czy z tymi m4 też jest taki problem?

Posted

Tak, rozmawiamy o produktach Magpul PTS. Po raz tysięczny odsyłam do stosownego wątku na Arnies Airsoft (ponad 100 stron, recenzje, tuning i wszystko dookoła tych replik, łącznie z ucharakteryzowaniem ich na Bushmaster ACR).

Nie, problem ten nie występuje w emkach G&P, bo magpulowskie są tylko bonusy (kolby, chwyty przednie, chwyty pistoletowe, etc.) zaś cała reszta to stockowe repliki G&P. W przypadku replik Masady Magpul robi je sam (choć ponoć ileśtam powstało na częściach Aresa, ale to są, znowu, spekulacje).

Guest Mati13k
Posted

Nie, nie ma. Odsyłam do konstrukcji ostrej eMki, a konstrukcji Masady. Broń od Magpul'a jest innowacyjna m.in. pod w tym względem, a replika od PTS posiada tą innowacyjność.

• 2 weeks later...