Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Niedawno kupilem Polar.

Dalem za niego niemalo kasy bo 350zl za polar z Polartec 350. Jednak mam pewien problem. Z swojego doświadczenia wiem że popraniu polar robi się sztywny i traci swoje walory, jak tego uniknąć?????/

Posted

Wniosek jest taki, ze je zle prales. Zadn moj polar, a mam/mialem ich sporo, czy to firmowe czy podrobki, nie zachowal sie w ten sposob.

Zawsze piore je albo recznie albo w 40 stopniach (jak wszystkie sztuczne materialy) i z minimalnymi obrotami wirowania.

Posted

Proszek do kolorów.

Jak ręcznie to z reguly nie jest pranie tylko odswieżanie i faktycznie najczesciej plyn ale do płukania (lenor, cocolino, silan, E itd) a nie do prania.

Zmiany... Kurde co jest z moja ortografia?

Posted

wszelkiego rodzaju ciuchy termoaktywne nalezy prać najlpeiej albo w orginalnym płynie do prania zalecanym przez producenta albo w naszych warunkach w płatkach mydlanych. Te nie posiadaja żadnych chemikali i nie osadzaja się na strukturze pracującej. Oczywiście pranie albo ręczne albo w pralce natawionej na delikatne rezczy (do 30-40 stopni).po przaniu ręcznym musimy sie trochę napłukać bo płatki mydlane sa gęste :D

• 2 months later...
Posted

Swoje ubranie termoaktywne (bielizna Magnum) priore recznie normalnym proszkiem do prania + troche mydla. Nie traci swoich wlasciwosci, ale bardzo dlugo trzeba je wyciskac zeby pozbyc sie wody, a potem powiesic zeby wyschlo. Mozna tez zalozyc na siebie, ubranko schnie, a my nie czujemy dyskomfortu :)

--

Rzez

Posted

E tam! Ja używam UnderArmour i piorę je w pralce z normalnymi ciuchami i nie mam żadnych problemów z nim! A tak poza tym to polecam UnderArmour! Nawet jak się spocę jak świnia to po strzelance ściągam UnderArmour i jestem suchutki!

Pozdro

g.

Posted

Skoro o polarze zacżeto, to spytam, czy wie ktoś, gdzie można kupić polski polar wojskowy (ten czarny z flagami, zielonymi wstawkami na łokciach i ramionach) używany w Iraku i widoczny na wielu fotach?

Posted

Pranie w zwykłych proszkach nie służy dobrze żadnym termoaktywnym ciuszkom. Nie widać tego niestety na gołe oczy ale wierzcie mi że naprawdę nie służy :wink:

po prostu ubranie takie powoli traci swoje własciwości-wystarczy spojrzeć na metkę .. tam podany jest sposób prania

Posted
E tam! Ja używam UnderArmour i piorę je w pralce z normalnymi ciuchami i nie mam żadnych problemów z nim! A tak poza tym to polecam UnderArmour! Nawet jak się spocę jak świnia to po strzelance ściągam UnderArmour i jestem suchutki!

Pozdro

g.

Widzialem ich strone i przeczytalem troche pozytywnych opinii o ich sprzecie. Gdzie w Polsce (przez internet lub normalny sklep) mozna kupic takie ciuchy?

--

Rzez

Posted

W Polsce szukałem bardzo długo i nie dorwałem nigdzie! Swojego kupiłem w US a tam mają to w każdym sklepie turystycznym! Tak to niestety wygląda z tą naszą wspaniałą Polską :(

pozdro

g.