mkdir Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 Witam! Niedawno kupilem Polar. Dalem za niego niemalo kasy bo 350zl za polar z Polartec 350. Jednak mam pewien problem. Z swojego doświadczenia wiem że popraniu polar robi się sztywny i traci swoje walory, jak tego uniknąć?????/ Quote
Wukasz Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 Wniosek jest taki, ze je zle prales. Zadn moj polar, a mam/mialem ich sporo, czy to firmowe czy podrobki, nie zachowal sie w ten sposob. Zawsze piore je albo recznie albo w 40 stopniach (jak wszystkie sztuczne materialy) i z minimalnymi obrotami wirowania. Quote
mkdir Posted February 17, 2005 Author Report Posted February 17, 2005 a czym je pierzesz, proszkiem,impregnatem czy czym Quote
-Nowy->Korp.M-cz< Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 jak recznie to zapenie plynem do prania ;) typu np. kokosal, FF, itp itd Quote
Wukasz Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 Proszek do kolorów. Jak ręcznie to z reguly nie jest pranie tylko odswieżanie i faktycznie najczesciej plyn ale do płukania (lenor, cocolino, silan, E itd) a nie do prania. Zmiany... Kurde co jest z moja ortografia? Quote
super Posted February 18, 2005 Report Posted February 18, 2005 wszelkiego rodzaju ciuchy termoaktywne nalezy prać najlpeiej albo w orginalnym płynie do prania zalecanym przez producenta albo w naszych warunkach w płatkach mydlanych. Te nie posiadaja żadnych chemikali i nie osadzaja się na strukturze pracującej. Oczywiście pranie albo ręczne albo w pralce natawionej na delikatne rezczy (do 30-40 stopni).po przaniu ręcznym musimy sie trochę napłukać bo płatki mydlane sa gęste :D Quote
Rzez Posted May 6, 2005 Report Posted May 6, 2005 Swoje ubranie termoaktywne (bielizna Magnum) priore recznie normalnym proszkiem do prania + troche mydla. Nie traci swoich wlasciwosci, ale bardzo dlugo trzeba je wyciskac zeby pozbyc sie wody, a potem powiesic zeby wyschlo. Mozna tez zalozyc na siebie, ubranko schnie, a my nie czujemy dyskomfortu :) -- Rzez Quote
grzechu Posted May 6, 2005 Report Posted May 6, 2005 E tam! Ja używam UnderArmour i piorę je w pralce z normalnymi ciuchami i nie mam żadnych problemów z nim! A tak poza tym to polecam UnderArmour! Nawet jak się spocę jak świnia to po strzelance ściągam UnderArmour i jestem suchutki! Pozdro g. Quote
T.J. Posted May 6, 2005 Report Posted May 6, 2005 Skoro o polarze zacżeto, to spytam, czy wie ktoś, gdzie można kupić polski polar wojskowy (ten czarny z flagami, zielonymi wstawkami na łokciach i ramionach) używany w Iraku i widoczny na wielu fotach? Quote
super Posted May 7, 2005 Report Posted May 7, 2005 Pranie w zwykłych proszkach nie służy dobrze żadnym termoaktywnym ciuszkom. Nie widać tego niestety na gołe oczy ale wierzcie mi że naprawdę nie służy :wink: po prostu ubranie takie powoli traci swoje własciwości-wystarczy spojrzeć na metkę .. tam podany jest sposób prania Quote
Rzez Posted May 7, 2005 Report Posted May 7, 2005 E tam! Ja używam UnderArmour i piorę je w pralce z normalnymi ciuchami i nie mam żadnych problemów z nim! A tak poza tym to polecam UnderArmour! Nawet jak się spocę jak świnia to po strzelance ściągam UnderArmour i jestem suchutki!Pozdro g. Widzialem ich strone i przeczytalem troche pozytywnych opinii o ich sprzecie. Gdzie w Polsce (przez internet lub normalny sklep) mozna kupic takie ciuchy? -- Rzez Quote
grzechu Posted May 7, 2005 Report Posted May 7, 2005 W Polsce szukałem bardzo długo i nie dorwałem nigdzie! Swojego kupiłem w US a tam mają to w każdym sklepie turystycznym! Tak to niestety wygląda z tą naszą wspaniałą Polską :( pozdro g. Quote
Rzez Posted May 7, 2005 Report Posted May 7, 2005 Szkoda :/ Na Magnum nie narzekam, ale warto byloby przynajmniej sprawdzic UA :) pozdrawiam -- Rzez Quote
Recommended Posts