Guest Psikus Posted May 14, 2011 Report Posted May 14, 2011 Witam, staram się usztywnić magazynek w gnieździe tak by całkowicie się nie ruszał. Mam jednak problem. Taśma izolacyjna się zrywa, często też nie podaje w tedy kulek. Próbowałem owijać i magazynki i części gniazda, całkowitego efektu nie mogę osiągnąć. Moja replika to akm cyma 39u. Magazynki: http://www.taiwangun.com/magazynki_magazynki_aeg_mid-cap/zestaw_szesciu_magazynkow_mid-cap_na_125_kulek_do_serii_ak_src-2085.html Jak macie jakiś pomysł piszcie. Quote
Dread Posted May 14, 2011 Report Posted May 14, 2011 Użyj cienkiego kawałka tworzywa w górnej części magazynka, albo na dnie gniazda. Nie na bokach, tylko z góry. Magazynek mocniej zaprze się górną częścią o dno gniazda i się nie będzie gibać. Tylko nie przesadź, bo nie będzie podawać kul, pół milimetra powinno wystarczyć, najpierw poeksperymentuj z kartką papieru złożoną kilka razy, to będziesz wiedzieć jaki jest efekt. Quote
myslin22 Posted May 14, 2011 Report Posted May 14, 2011 Ja u siebie w magazynkach nakleiłem dwa tekturowe kartoniki po zapałkach obok wylotu kulek i teraz magi siedzą w gnieździe jak wmurowane. Kartoniki miały miej więcej 2cm na 1cm i były przyklejone taśmą dwustronną. Kartoniki nakleiłem jeden na drugi. Pozdrawiam Quote
CerberBP Posted May 14, 2011 Report Posted May 14, 2011 A jeśli ci źle podaje po izolce kulki to pamiętaj żeby i kombinacje z kartonikami przykleić równo po obu stronach bo może ci wykrzywiać je po włożeniu i dlatego dobrze nie wchodzą. Quote
Bieniekk Posted May 14, 2011 Report Posted May 14, 2011 rzep też jest dobry. "Miśka" czyli pętelki podkleić w środku gniazda na którejś ze ścianek ( tak aby kulki podawały). Quote
Guest (ID:6452) Posted May 16, 2011 Report Posted May 16, 2011 Ja w SWD w gniazdo wkleiłem dwa paski przejrzystego tworzywa. Po bokach gniazda. Grubość około 0,25mm na stronę. Quote
white_pl Posted July 31, 2011 Report Posted July 31, 2011 Ja też polecam rzep - nie brudzi , nie klei się, a trzyma idealnie. Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts