Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Taśma na naboje .22LR, do tego upper receiver (górna część komory zamkowej) dopasowana do każego karabinka AR-15/M16Ax/M4, razem tworzy to... zasilany taśmowo karabinek maszynowy na naboje bocznego zapłonu, coś pięknego :wink:

22bfup11.jpg

22bfup16.jpg

22bfupad.jpg

Więcej

Guest LooK OuT!
Posted

Czy to nalezy traktowac jako ciekawostke kontrukcyjna? Juz raz widzialem AR-15 zaadoptowane na zasilanie tasmowe. Bylo na www.ar-15.com .

Posted
Każdy duży chłopiec lubi taśmy, ale nie każdy lubi wystrzeliwywać miesięczną pensję w 30s.

to ile Ty zarabiasz? :o

.22LR kosztuje 10 czy 15 groszy

Czekam na miniguna kal .22LR

eeee

zadna nowosc... gdzies mialem filmik z czyms takim...

Posted
.22LR kosztuje 10 czy 15 groszy

Wiem. Pisałem to myśląc o normalnej amunicji.

Zależnie od ceny jednej sztuki, swoje miesięczne dochody mogę wystrzelić z MG42 w 1-1,5 minuty ;)

Posted
Pewnie jak PK - wyłuskiwacz wyciąga nabój z taśmy i obniża go na drogę zamka, ja tak to widzę...
I oczywiście masz rację, tak to działa w (niemal) każdej konstrukcji zasilanej taśmowo :wink:
  • 1 month later...
Posted

Sprzęt Fajowy (może poza trochę brzydkim rozwiązaniem magazynka). Żeby tak zrobili replikę CKM Maxima/Vickersa z takim systemem na amunicję 22.LR :roll:

i przy okazji niech zalobbują, żeby włodarze z z Wiejskiej lub Brukseli pozwolili nam to to kupować :lol: :wink:

Posted
i przy okazji niech zalobbują, żeby włodarze z z Wiejskiej lub Brukseli pozwolili NAM to to kupować

haha...no no już widzę to cacko w rękach polskich "dresików"...masakra :P :P :D

Właśnie dlatego zaznaczam słowo NAM w moim poście ;). Rozumiem przez to zwłaszcza ludzi wiedzących jak należy legalnie używać takiego sprzętu.

Posted

T.J. - mam dla Ciebie fatalną wiadomość... elaboracja łuski .22 LR kulką 6 mm (0,2 g TM) jest niemożliwa...

Wiem, bo próbowałem...

Uwaga - to miał być kawał. Uwagę kieruję do osób z betonowym poczuciem humoru, tak na wszelki wypadek.

Posted

Widzisz Okruch... trza było kulek aluminiowych 0.30 HFC użyć ;) albo jakich podkalibrowych z oddzielanym sabotem i rdzeniem ze zubożałego uranu... 8)

Swoją drogą ciekawe ilu ASG-owców by taka kulka na wylot przewierciła, gdyby w rządku stali :roll: :lol:

Posted

Ho ho.. Okruch się wildcattingiem zajmuje :D

A tak wracając do tematu : Czy tan nabój ".22LR" nie jest taki "maławy" jak na nabój "pośredni" :?: Bo wygląda rozmiarowo prawie jak nabój od P90 :wink:

Posted

Pytasz serio, czy żartujesz?

A ktoś gdzieś napisał, że to nabój pośredni??

.22LR to uogólniając - amunicja sportowa.

Najtańsza amunicja na każdej strzelnicy (nie licząc śrutu do wiatrówek).

-

Posted
Pytasz serio, czy żartujesz ?

Żartuję...

A ktoś gdzieś napisał, że to nabój pośredni??

W temacie jest napisane

.22LR to uogólniając - amunicja sportowa.

Każdy nabór można sklasyfikować... Pójdźmy na kompromis - Niech Remov zmiani temat na : Sportowy pistolet/karabin/karabinek/armata/granatnik maszynowy (niepotrzebne skreślić :wink: ). Wtedy będzie można w dowolny sposób interpretować tę broń. Mimo wszystko zostaję za zachowaniem nazwy "karabinek" dla broni palnej zasilanej nabojem średniej mocy :wink:

Posted
W temacie jest napisane
.22LR karabinek maszynowy
Jak powszechnie wiadomo karabinki strzelają nabojem pośrednim, a karabiny nabojem pełnej mocy... Racja - w żadnym poście tak nie jest napisane, ale temat coś sugeruje...
Słyszałeś kiedyś określenie kbks? Oznacza to karabinek sportowy, bynajmniej nie jest związane z amunicją pośrednią. Poza tym podział karabin/karabinek jest JEDYNIE podziałem wojskowym, taktycznym i tylko takim.
Posted
W temacie jest napisane
.22LR karabinek maszynowy
Jak powszechnie wiadomo karabinki strzelają nabojem pośrednim, a karabiny nabojem pełnej mocy... Racja - w żadnym poście tak nie jest napisane, ale temat coś sugeruje...

A jakimi nabojami wg Ciebie strzelaja pistolety sportowe .22LR i jakim karabinki .22LR? :)

Posted
podziałem wojskowym, taktycznym i tylko takim.

Właśnie tylko taki podział uznaję... :wink:
A jakimi nabojami wg Ciebie strzelaja pistolety sportowe .22LR i jakim karabinki .22LR?
Zapomniełeś dodać "sportowe" przed "karabinki". :wink:
Posted
Właśnie tylko taki podział uznaję...  :wink:
Ale konstrukcja, której zdjęcia podesłałem nie jest bronią wojskową i nigdy nie będzie. Miałem to nazwać rekreacyjny karabinek maszynowy, czy jak? :wink:
Posted
Miałem to nazwać rekreacyjny karabinek maszynowy, czy jak? :wink:

Rkm... no... jakby popatrzeć... dwójnóg dorobić... coś z "gramofonu" Diegtariewa w sobie ma.... :wink: :wink: