DaRaQ Posted July 4, 2011 Report Posted July 4, 2011 A może by tak... zwykłe PLCE? Chest + pas+szelki yoke+double ammo pouch+utilty pouch daje nam... ok 250zł. PLCE na vest.pl zestaw kosztuje 165zł. do tego dokpisz parę pierdół i masz full 100% issue sprzęcior :). Quote
Yahalom Posted July 4, 2011 Report Posted July 4, 2011 Kiedyś zainspirowany real deal fotami SEALa z pasem dopiętym pod chest BHI Commando spróbowałem zrobić to samo i ani to nie było wygodne ani praktyczne. Żeby zdjąć i założyć to wszystko musiałem się nieźle nagimnastykować. Nie wiem czemu niektórzy tak nosili. No właśnie - kto mi wyjaśni jaki to ma sens? Żeby się uwolnić/założyć taki chest z pasem, to trzeba się nakombinować jak osioł - wkładać pas, wyciągać, znowu wkładać, zapiąć chesta, doczepić pas, złączyć pas ;D Quote
Catch22 Posted July 5, 2011 Report Posted July 5, 2011 Dlatego nie ma sensu tego robic. Proste. A ten % populacji który mimo to spróbuje... ich problem. Quote
super Posted July 7, 2011 Report Posted July 7, 2011 Jest na to sposób...podpinasz tak pas do chesta żeby klamra była z boku. Wtedy zakładanie chesta wraz z pasem nie jest problemem. Pod warunkiem że nosisz na nim tylko kilka przedmiotów i nie są ciężkie. Czy to jest dobre rozwiązanie ? To już inna sprawa. Robiłem tak z chestem BHI Commando właśnie w stylizacji Seal. Quote
Recommended Posts