Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Bardzo proszę o pomoc z wyborem drugiej (zapasowej) baterii do JG G36 (G608).

W instrukcji napisano, że zaleca się kupienie 8,4V SD Type Mini Battery Pack o poj. 600mAh...

1. Czy taką pojemność (600 mAh) ma też stockowa bateria? Ile kulek można wystrzelić, gdy bateria jest w pełni naładowana? Jadę na manewry i nie chciałbym mieć szybko wyładowanej baterii... której nie będzie gdzie doładować. A ponadto czas ładowania to 6,5 godz.... stockową ładowarką....

2. Czytałem, że baterie Firefox nie mają najlepszej renomy... Które z poniższych polecacie ze swojego doświadczenia?

http://tinyurl.com/635lfpf

3. Kupiłem ładowarkę IMAX B6 (która do mnie niedługo dotrze): jak ją trzeba nastawić, aby ładowała stockową baterię i baterię, którą ewentualnie poradzicie?

Edited by Hanuman
Posted (edited)

1. Czy taką pojemność (600 mAh) ma też stockowa bateria? Ile kulek można wystrzelić, gdy bateria jest w pełni naładowana? Jadę na manewry i nie chciałbym mieć szybko wyładowanej baterii... której nie będzie gdzie doładować. A ponadto czas ładowania to 6,5 godz.... stockową ładowarką....

2. Czytałem, że baterie Firefox nie mają najlepszej renomy... Które z poniższych polecacie ze swojego doświadczenia?

http://tinyurl.com/635lfpf

3. Kupiłem ładowarkę IMAX B6 (która do mnie niedługo dotrze): jak ją trzeba nastawić, aby ładowała stockową baterię i baterię, którą ewentualnie poradzicie?

1. Stokowy JG ma pojemność 1100 -> przynajmniej jest tak napisane na ogniwach. Ja ją dawno dawno nabijałem do ~900mAh

Pamiętaj, że to frontu JG wchodzi bateria 9,6V mini. Trzeba tylko wyciąć ten wystający plastik.

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=91_52&products_id=728

taka napewno wchodzi... Wiem miałem ją 3 lata.

2. FF bardzo dobre jak trafisz dobry egzemplarz, 4/5 jest dobrych, masz pecha to nie kupuj FF. Kup dla bezpieczeństwa SANYO.

3. Gratulacje udanego zakupu... Dasz sobie radę z nią sam:P

Edited by zajaszcze
Posted

Ja przy stockowym GB używam LiPo 7,4 2200 mAh 20C. ROF i reakcja na spust, delikatnie lepsza, bateria jest wielkości 8,4 Mini i biorąc pod uwagę niewielkie zużycie prądu przez replikę starczy na bardzo długo (nigdy nie udało mi się jej rozładować, ale gram na real-capach), nie ma też problemów zimą

Do fronta G36C JG wchodzi i 12V na ogniwach mini - ale trzeba wtedy piłować kilka rzeczy ( w wątku o tuningu zamieściłem jak to zrobić). W dobie LiPo nie widzę już jednak sensu takich zabiegów.

Posted

Dzięki za odpowiedzi, kupiłem Lipo ze Zbrojowni do tej repliki bez wymogu odcinania niczego i będę to teraz rozpracowywał w kwestiach ładowania i rozładowywania.