sarnuch Posted May 10, 2011 Report Posted May 10, 2011 Temat zasięgu replik przewalał się już od 2003 roku, gdzie WIT napisał iż nie jest on tak bardzo istotny w rozgrywkach airsoftowych stawiając głównie na zabawę płynącą z samej symulacji pola walki i spotkania się z kumplami. Według mnie zasięg i skupienie, powtarzalność strzału jest niesamowicie ważna i każdy do niej dąży uszczelniając system, dokładając preclufy i kupując kulki o idealnej średnicy. Nie znalazłem konkretnego tematu poświęconemu tylko i wyłącznie rozważaniom ogólnym i porównania skupienia w stockowych replikach i tych krztynę porobionych. Pytanie więc brzmi: Na jakiej maksymalnej odległości możecie osiągnąć skupienie o średnicy 15 cm, bądź istotną powtarzalność strzału dodatkowo interesuje mnie czym osiągnęliście taki wynik i jaki jest maksymalny zasięg repliki (i nie mam na myśli tutaj oddawania strzału pod kątem 45 stopni w celu uzyskania astronomicznych jak na airsoft wyników). Pozdrawiam ! ;) Quote
Foka Posted May 11, 2011 Report Posted May 11, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Upgrade i tuning -> AEG/EAG I i II klasa, gazowe, sprężynowe". Quote
Recommended Posts