folkien Posted May 1, 2011 Report Posted May 1, 2011 Mały problemik w glocku 18c od cymy - kulki utykają w lufie - z tego co się orientuję, na gumce hop-up. Nie jest tak, że muszę je wypychać wyciorem, po prostu trzeba strzelić dwa, trzy razy żeby poszło, ale kiedy już wystrzeli, to kulka leci tak jak powinna, nie wytacza się z lufy. Dodam tylko, że kulki bezszwowe z metalguna, gumkę zdejmowałem tylko raz, ale po założeniu jej spowrotem strzelało jak trzeba. Problem pojawił się dopiero wczoraj. Na gumce u góry jest takie jakby wybrzuszenie w środku, ale o ile pamiętam, było ono od samego początku. Jakieś rady? Quote
zajaszcze Posted May 1, 2011 Report Posted May 1, 2011 Zawsze i to samo czyli: brudna lufa, źle założona gumka lub kijowe kulki. Quote
hokager Posted May 1, 2011 Report Posted May 1, 2011 Ja stawiałbym na kulki metal gun to odpowiednik kulek gun-fire Quote
folkien Posted May 1, 2011 Author Report Posted May 1, 2011 Lufa na 100% jest czysta, gumka założona raczej poprawnie, tak żeby pasowała na wycięcie w lufie. Kulek chwilowo nie mam jak sprawdzić innych, ew. jakieś badziewie sprzed parunastu lat co znalazłem w szufladzie, ale to-to ma szwy, więc sobie daruję. Pogmeram jeszcze przy tej gumce, może jakimś cudem naprawię to, co mogłem napsuć. I jeszcze takie pytanko na przyszłość - jakie kulki kupować następnym razem? Quote
LogaN Posted May 1, 2011 Report Posted May 1, 2011 Osobiście prędzej powiedziałbym G&G, ewentualnie Guardery. W dalszej kolejności Madbull, Blaster, Excel. Quote
czaja135 Posted May 1, 2011 Report Posted May 1, 2011 G&G są dobre, wręcz bardzo dobre lecz podobno ostatnia partia dość dupna ;/ Polecam guardery ;) Quote
Recommended Posts