Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

I markowe oferują dużo mniejszą losowość. A co do eMek JG - mechanicznie całkiem przyzwoite z tego, co wiem. To, co znam z własnego doświadczenia - sprężyna stockowa dość szybko się zbija do pewnego poziomu, potem przestaje. Oprócz tego - plastikowe są ^^. Dla niektórych to drobna wada, dla niektórych - dyskwalifikująca. Ale faktycznie - pod względem mechanicznym moim zdaniem JG biją boyi na głowę.

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w końcu przeczytałem coś sensownego :)

mi nie chodzi o wykonanie, dla mnie numery broni i inne kosmetyczne pierdołki nie są ważne (i tak go przemaluję i nie będzie widać), wystarczy że mam oryginalny mundur

Strzelałem z dużo używanej 2letniej(wtedy kolega zapłacił 550zł) m4 z plastikowym body od JG i strzelałem z AK cymy za 800zł (kupiony miesiąc temu) i nie było żadnej różnicy.. oba miały zbliżoną prędkość początkową - czyli coś co dla mnie jest praktycznie najważniejsze - do tego m4 był o wiele wygodniejszy (nie tyle konstrukcja co waga..)

Strzelałem na sucho(wiem że z kulką odrzut jest trochę większy) z gaziaka hk416 wart trochę ponad 2tyś (załadowanej butanem) i pierwsze wrażenie WOW ale potem juz dalej nic.. niby mechanizm taki sam jak w oryginale, tylko trochę mniejszy odrzut (nigdy nie strzelem z ostrej m4, a dużo z ostrej aks, beryla i bardzo dużo z pk) i dla mnie to dalej zabawka..

Bo tak na prawdę nie ma huku to on powoduje ten prawdziwy odrzut i to zaskoczenie a nie odrzut spowodowany rozprężającymi się gazami w komorze nabojowej..

Więc dla mnie gaziaki z górnej półki to niepotrzebny szpan dla ludzi co mają bardziej zasobny portfel.

Zdecydowałem się na hk416 tylko z tego względu że jest mi najbardziej wygodne w celowaniu, a jaka to będzie firma to nie ważne. Ważne jest żeby prędkość wylotowa była większa lub równa 400fps, miał metalowe body i żeby pasowały do niej części do ewentualnego podkręcenia(najlepiej żeby w ofercie była lufa precyzyjna- tak na start;).

Rozglądałem się ale mało jest ofert hk416 :/ a na eBayu to zapomnij

więc jeśli możecie wrzucajcie jakieś linki

Posted (edited)

Widać rezultaty jak zielony doradza zielonemu. :bialaflaga:

Wystarczy poczytać o boyu i aps,wówczas wywnioskujesz czy to są dobre repliki.

Edited by hokager
Posted

Owszem, III generacja emek A&K trzyma poziom. Problem w tym, że plastikowy korpus repliki sugeruje, że to jednak II generacja.

Tutaj jest parę emek A&K:

http://www.gunfire.pl/search.php?filter_producer=1190710588&filter_price=&filter_text=+

W cenach jeszcze znośnych, choć niegdyś były trochę tańsze. I uważam, że to są najlepsze emki do 800 złotych. I z góry odpowiadam na pytanie - tak, według mnie ICS Universal JEST gorszy od tych replik.

Pozdrawiam.

Posted

A ja zapomniałem, że na Zbrojowni mają IV generkę JG w tej samej cenie, która jest równie dobra co A&K, jeśli nawet nie lepsza (miałem niestety dość krótki kontakt z tą repliką, żeby móc to stwierdzić).

Posted

Czwarta generacja jest nie do zajechania.

Sam mam m4 od jg 4, czy tam 5 g. Wstawiłem słabszą sprężynę- dla powiększenia rofa, i ogólnego bezpieczeństwa...

A co do bebechów, wątpię aby którykolwiek ,,chińczyk,, dorównał jakości wykonania, środka, jak i zewnątrz (ale tu kwestia dyskusji, na jaki egzemplarz się trafiło)

W stoku zębatki które wytrzymują m140, jak nie lepiej, tłok czerwony- zęby full metal- zwężone. Cylinder, nie jakiś brzydki złoty, słabo -odlany- ( :biggrin: ), a chromowany milszy dla oka. Oczywiście w cylindrach różnicy większej nie ma, ale oko cieszy. Łożyska (metal ślizgi) osadzone w wzmocnionym szkielecie który też spokojnie wytrzyma m140, stokowy mosfet- rewelacji nie ma, ale duży PLUS. Komora jednoczęściowa, gumka w miarę- nie jest ona z twardej gumy.

Jednak za takie cuś trza dać z 900stówek (nowy). Mówię o replice full metal.

A co A&K ma do zaoferowania ?:)

Posted (edited)

Wracając do tematu, odrobiłem lekcje i poważnie zastanawiam się nad produktami firmy AGM (najwyższe osiągi za najniższą cenę, kompatybilność cześci zamiennych ect.) a są to kolejno:

http://gunfire.pl/product-pol-1152191759-Replika-karabinku-AGM-032.html

orisowana wersja mr4, full metal szpeci tylko atrapa celownika laserowego w którym ukryta jest bateria.. wersja bez tego badziewia jest 100tańsza ale brak jej szyny ris pod spodem i na górze chwytu przedniego

http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-338-Replika-HK416-FULL-METAL-AGM-.html

hk416 chwyt przedni orisowany z 4stron- mam nadzieję że boczne risy da się zdemontować bo szpecą(poszerzają chwyt, dodatkowa waga.) i są nie potrzebne. Chwyt jest dłuższy niż w przypadku eMki i wygodniej mi się go trzyma podczas celowania (mam długie ramiona)

prędkość wylotowa większa od poprzedniczki.

http://gunfire.pl/product-pol-1152191046-Replika-karabinu-wyborowego-SNR25K.html

sr25k - ze złożoną kolbą jest takiej długości jak m4 przy rozłożonej(która jest dla mnie za krótka :/ ), masa miejsca na optykę itp. w końcu to "szturmowy snajper" największa prędkość wylotowa bo zmierzone 450fps wzmocnione bebechy. Nie wiem tylko czy posiada możliwośc prowadzenia ognia ciągłego bo w opisie czytamy że TAK natomiast na zdjęcu body nie widzę takiej pozycji.. replika jest firmy A&K o której jak o AGM nic nie wiem.

Co sądzicie na temat tych typów?

Chętnie przeczytam opinie użytkowników tych replik jak i osób które miały z nimi dłuższy kontakt.

Nie wiem też czy lepiej w karabinie spisuje się bateria duża czy mała?

czytałem że duża lepiej znosi niskie temperatury i nadaje się na dłuższe strzelania, czy to prawda?

Edited by MikeOl
Posted

Wiesz ja się zastanawiałem nad podobną właśnie na początek kariery asg ale jednak emki do 500 zł to ***** trochę ;/ więc wolałem dołożyć stówkę i kupiłem z taiwangun.pl G36c za 603 zł bardziej opłacalne dzisiaj byłem na pierwszej strzelance zapieprzaliśmy 5 h i było wszystko ok żadnej awarii ani nic.

Nie przeklinamy! Szmer

Posted

@GrzybekPL Już przeczytałeś pierwszej cztery odpowiedzi w temacie?

@MikeOl Z agm, do czynienia nie miałem ale nie są to jakieś super repliki, niby metalowe body potrafi popękać, bo jest ze znalu- przynajmniej słyszałem kilka takich opini. Nie zrób tego błędu, i poczytaj o każdej replice przed kupnem... Bo ja zrobiłem ten błąd i kupiłem m14 agm : D

Posted

@MikeOl No i oczywiście nie kupuj w Airsoft extreme. Jeżeji masz zamiar wziąć tą replikę to znajdź ją gdzie indziej. AirsoftExtreme sprzedaje towary, których nie ma...

Posted

powiem tylko z dostaje cały czas ciekawe oferty, eMka od pj za niecałe 500zł z hopupem do wymiany, tuningowane hk416 i inne eMki w kosmicznych cenach :D

Jeśli chcecie składać mi takie oferty to proszę przede wszystkim o wyraźne foto oferowanego gana i o podanie prędkości wylotowej, stopnia zużycie (jak długo macie ile kulek wyszło itp).

Paulina - nazdjęciu nie widzę auto które zakrywa selektor (zrób nowe zdjęcia tego hk)

GrzybekPL - ma być coś na body m4 ale takie trochę dłuższe(lub z dłuższym chwytem przednim i krótszą lufą jak hk416) bo mam ręce siatkarza ;)

JaWojteq - tak wiem dlatego proszę o opinię 500-700zł to dużo kasy i nie chciałbym wyrzucić jej w błoto..

Znalazłem dzisiaj jeszcze jedną ciekawą ofertę:

http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/sr4a1_carbine_src_gen_iii-2144.html

prędkość wylotowa 400fps ale na uwagę zasługuje aluminiowe anodowane body (nie ściera sie mam nóż srm i wiem co pięć) do tegomocna sprężyna i łożyska 8mm a nie 7mm. Do tego w zestawie są dwie sprężyn zamontowana 120m/s i luzem 100m/s (druga słabsza, po co?).

Poza tym aluminium same w sobie jest miękkim metalem podatnym na uszkodzenia mech. na bank jest to jakiś stop czy coś, ma ktoś ?

Firma SRC ??

Z tego co wiem 22 we wrocławiu jest zjazd asg, na pewno bedzie możliwość zakupu jakiejś pukawki z rabatem czy choćby sprawdzenia przed zakupem używanej. I chyba po prostu się wstrzymam jak na razie

W tyg odwiedzę sklep gunfire i pomacam to co mnie interesuje.

Co z ta baterią czy większa=lepsza?

i o co chodzi z tymi generacjami, tz scr wypuściło swoją 3generacje, bg 2generacji?? jaka generacja jest najlepsza czy to każdy producent wg siebie wyznacza i nie ma jakiejś stałej dla wszystkich tz. np.

że generacja 3 aeg ma mieć łożyska nocniejszą sprężynę, metalowy gb body metal itp ??

PS. Porównajcie moje pierwsze posty a te ostatnie, jaki jestem obcykany już ;D przynajmniej wiem o co pytać ;)

Posted

Do tego w zestawie są dwie sprężyn zamontowana 120m/s i luzem 100m/s (druga słabsza, po co?).

Słabsza sprężyna jest po to, aby móc zmniejszyć moc Twojego karabinu, np. do walk w budynkach.

Posted

SRC moim zdaniem, nic specjalnego.. Jakiś bubel też NIE jest, dali dużo kolorowych części, tak jak to robią w markowych zamiennikach- bo wygląda to bardziej precyzyjnie, i po prostu fajnie :). Nie pchałbym się w to. Za tą kasę widziałem na allegro używanego hk416 full metal- bodajże IV, czy V generacja. Myślę że jeszcze zszedłby z ceny (750złotych).

Przede wszystkim proś o zdjęcia środka, zębatek tłoka itp- jeżeli chodzi o używki.

A co do generacji- nie ma stałej generacji. Każdy producent posiada inna, Np jg już jest V, a src III. Tak naprawdę generację może ustalić sklep- np wmontowując mosfet, łożyskowaną prowadnicę, tłok z metal zębami (repliki GFC). Choć zazwyczaj robi to producent. No i czym wyższa generacja tym lepsze repliki (zazwyczaj). Czytałem że druga generacja src to był złom, szkielety padały czy coś. To samo co w mp5 od jg- praktycznie wszystkie starsze szkielety do wymiany. No i łożyska w starszych są zazwyczaj plastikowe, w nowszych metalowe. Body metal/plastik. Po prostu- dużo różnic.