Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety - bardzo dużo. Zależy to oczywiście od stopnia przyciemnienia szybki, jednak mocniej przyciemniane gogle/okulary potrafią uniemożliwiać całkowicie grę wieczorem czy o brzasku, a co dopiero w ciemnych budynkach.

Posted

Dlatego dobrze by było zainwestować w gogle z łatwowymiennymi szybkami. Oczywiście każda dodatkowa szybka to następne koszty. Ale mamy tą zaletę że w teren zakładamy szybkę przyciemniającą , a w miejsca zacienione żółtą lub bezbarwną. I dlatego dalej będę namawiał na uvexy i-vo. Jak dotąd niesłyszłem zeby po trafieniu w i-vo uszkodeniu uległa szybka albo ramka.

Posted
Posted

Witam odświeżę temat nowymi pytaniami

:hahaha: Podobne pytania zadawali inni adepci, jakbyś nie był tak leniuszkowaty, to na temat ochrony twarzy na tym forum pierdylion było. Poszukaj na temat masek neoprenowych i innych ochronach twarzy, a pytanie na temat kulki :bialaflaga: wszystko zależy od masy kulki, warunków atmosferycznych. Jak zadawać pytania to konkretne, a nie takie gnioty.

Posted

Coś nie tak ?

:zastanawia:

Kolega się pyta, czy b. dore gogle są dobre, a Ty mu polecasz, że się tak wyrażę gorsze.

Posted

dlaczego są gorsze skoro mają dobrą wytrzymałość ? Jeżeli reszta tematu jest zgodna z prawdą to wytrzymałość tych gogli [ kat. B ] w zupełności wystarcza..

Posted
http://allegro.pl/ma...1608473850.html będą do nich pasowały UVEX I-VO ?

Posiadam te maskę i uvexy i-vo i dość fajnie leży tylko najpierw trzeba założyć okularki a później maskę, będzie ona trochę nachodziła na okularki ale mi to w niczym nie przeszkadza, lecz po dłuższym czasie chodzenia w tym typu 3h zaczyna trochę boleć szczęka i trzeba chwile odsapnąć i można lecieć dalej.

Posted

dlaczego są gorsze skoro mają dobrą wytrzymałość ? Jeżeli reszta tematu jest zgodna z prawdą to wytrzymałość tych gogli [ kat. B ] w zupełności wystarcza..

Nie chodzi mi o wytrzymałość, ale czy miałeś je kiedyś na bużce że je polecasz.

Posted

A czy ja napisałem : "bierz te gogle, to pewny zakup, tysiące ludzi ma o tym dobre zdanie" ? Tylko dałem propozycję, a skoro jest już w opisie, że ma wytrzymałość taką a nie inną to najprawdopodobniej taką ma na prawdę. Czyli nie koniecznie są to złe gogle - bo to nie ESS ..

Posted

Mam te bolle dwa metry za sobą na parapecie. Co do wytrzymałości to spełniają zadanie na średnich prędkościach. Nie miałem okazji ich przestrzelić z działa międzyplanetarnego. Ale co do wygody i kultury użytkowania to odradzam.... parują i są niewygodne. Ponieważ moje przezroczyste okulary były nie do użycia ze względu na rysy powstałe przy transporcie, na bornym pożyczyłem właśnie te Bolle od znajomego żeby w nocy nie jechać na brajla tylko coś mieć szanse zobaczyć (normalnie biegam w przeciemnianych za dnia). Cały czas parowały, bez gumki nie trzymają sie zupełnie głowy, a gumki nie da sie tak wyregulować żeby było dobrze.

Albo jest za ciasno i uwiera przy noszeniu, albo jest za luźno i spadają z twarzy.

Tyle co do wyżej wymienionych bolli.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...