Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

elo elo

zamówilem cm.039c i baterie FIREFOX 9,6V 1500mAh. Wczoraj naładowałem sobie ta baterie a następnie postanowiłem ją zamontować do karabinka. Niestety bateria jest za długa i pokrywa sie nie zamyka. Czytałem na forum ze trzeba zdemontowac pokrywę geraboxa i kable zamontować od strony kolby i wtedy będzie działać. Lecz troche się boje kombinować przy nowej replice więc Prosze o wytłumaczenie mi jak to zrobić i czy to jest PEWNIAK ze NA 100% będzie działać. A jak nie to będe musiał oddać ten akumulator do sklepu.

Z góry dzięki za pomoc

Posted (edited)

elo elo

zamówilem cm.039c i baterie FIREFOX 9,6V 1500mAh. Wczoraj naładowałem sobie ta baterie a następnie postanowiłem ją zamontować do karabinka. Niestety bateria jest za długa i pokrywa sie nie zamyka. Czytałem na forum ze trzeba zdemontowac pokrywę geraboxa i kable zamontować od strony kolby i wtedy będzie działać. Lecz troche się boje kombinować przy nowej replice więc Prosze o wytłumaczenie mi jak to zrobić i czy to jest PEWNIAK ze NA 100% będzie działać. A jak nie to będe musiał oddać ten akumulator do sklepu.

Z góry dzięki za pomoc

Nie prościej zrobić albo kupić przedłużkę kabla Tamyia mały wtyk, Tamyia małe gniazdo? Prawie w każdym modelarskim sklepie to kupisz.

Edited by chris15939
Posted

Nie prościej zrobić albo kupić przedłużkę kabla Tamyia mały wtyk, Tamyia małe gniazdo? Prawie w każdym modelarskim sklepie to kupisz.

chris zrobi przedłużkę i jak wkomponuje pakiet ? może opiszesz dokładniej swoja opcje?

Posted

Chris to Ci powiem ze raczej nie zmieści batki i kabli w podstawie muszki aby kable wchodziły głębiej w komorę gazową.Chyba ze da bardzo cienkie kable w cienkiej izolacji ale tu ma zaś straty na kablach.

LEJTO Musisz zmierzyć czy kable z pakietem się zmieszczą. Jak pakiet nie wchodzi głęboko w podstawę szczerbinki i dalej w komorę gazowa to odcinasz wtyczkę sztukujesz dłuższe kable i może upchniesz pakiet z 8 ogniw.

Posted

Pod te Cymy pod dekiel wchodzi tylko bateria posiadająca 7 ogniw czyli jakiś tam 8,4v

"Tylko 7 ogniw " jak nie robisz modyfikacji.Pod dekiel spokojnie wejdzie Ci stick 9,6V 1,5A oraz długa 2Ah jak również lipo 1,6Ah 20C FF jak i mosfet sie zamontuje nad GB. Ale trzeba trochę pracy w to włożyć.