Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam duży dylemat, którą z replik wybrać mam oku Cym'ę 0.28 i MP5 Galaxy.

Cyma - http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-105-Kalasznikow-AK47-cm028-.html

Galaxy - http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-3-G5-PDW-G5-GALAXY-.html

Proszę o pomoc, którą z replik wybrać, a może zaproponujecie jakąś inną? Moje wymagania to żeby replika była niezawodna i nieźle strzelała. Repliki będę używał sporadycznie.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam :wink:

Posted

Jeśli ja miałbym wybierać to wziąłbym MP5, nie lubię Ak a ta MP5'tka jest całkiem ładna. Ale nie ma się co oszukiwać, AK cymy ma lepsze osiągi i kupisz je od ręki w większości sklepów z replikami ASG. Jeśli masz trochę kasy na lekki tuning to kup MP5, jeśli nie to AK.

Posted

Jak dla mnie osiągi stockowego AK Cymy i MP5 Galaxy są bardzo zbliżone. Na korzyść AK przemawia dla mnie wykonanie zewnętrzne (jak to kiedyś ktoś trafnie określił - MP5 Galaxy robione jest z waty ryżowej), stała kolba pozwalająca na montaż różnego rodzaju akumulatorów oraz wg mnie bardziej bezawaryjne magazynki. Na korzyść MP5 - wymiary i bezawaryjność (choć Cymie także nie można zarzucić zbyt dużej ilości problemów).

Ja bym się szczerze długo zastanawiał. I piszę to jako posiadacz dwóch egzemplarzy G5 oraz były posiadacz jednego CM.028. Jednak w chwili obecnej, gdy MP5 Galaxy jest niemal nie do dostania - wolałbym wziąć nówkę CM.028.

Posted

Wybrałbym MP5 Galaxy. Z jakich powodów?Po pierwsze nie lubię kaachow, replika jest mniejsza, poręczniejsza, lżejsza, przez co komfort użytkowania jest naprawdę duży- wiem bo sam mam. Jedynym problemem jest znalezienie Galaxiaka- tylko używki, bo ten sklep jest do du.. W stoku Galaxiak nadaję się do lasu bez problemu- mój pluje 0,25 na daleki dystans, strzelałem także z CM0.28 ale nie było takiej frajdy. Różnica w cenie jest, zwłaszcza jak uda Ci się dorwać galaxiaka po dobrej cenie- 200-300zl i resztę przeznaczyć na tunnig typu- wymiana okablowania, gumka, może dłuższa lufa precyzyjna i zakryć to tłumikiem no i Bateria.