Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jakie lipo do ak74 cymy ( cm 0.40)

Recommended Posts

Posted

Witam,

poszukuję baterii lipo do Cymy 0.40. Gnat jest stockowy, zero ingerencji z mojej strony. Ma 420-430 fps. Nie zależy mi na zabójczym rof'ie

Co muszę wymienić kupić , zamontować aby wszystko banglało?

Dodam, że jestem laikiem w sprawach baterii lipo.

Pozdrawiam,

Żeziu07

Posted

7.4, 25-30C. Na 7.4 nie musisz w gb nic zmieniać, ew. łożyska na metalowe, polecam także wymianę wtyków na t-connector.

Kup lipo modelarskie jeśli nie masz problemu ograniczonego miejsca w replice. Lipo w sklepach airsoftowych są drogie i mało wydajne. Od siebie polecam lipo turnigy, np takie: http://allegro.pl/akumulator-turnigy-lipo-2200mah-2s-7-4v-20-30c-asg-i1551526260.html - sam używam takiego na m120 i rof jest naprawdę ładny.

Do lipo przede wszystkim odpowiednia ładowarka - najlepiej mikroprocesorowa. Polecane są turnigy accucell 6 lub imax b6 - używam tej drugiej, bardzo polecam, zakup bardzo opłacalny (ładuje nie tylko lipo).

Posted (edited)

Musisz sobie wymierzyć baterię stockową i szukać podobnych wymiarów w lipo modelarskich (wątpie czy są o takich kształtach) albo specjalnie robione pod różne warianty baterie asg, z reguły nie przekraczają 15-20C rzadko 25C co przy 7,4v jest nieco za małą wartością. Niestety, za taką wygodę i możliwość wsadzenia jej w ciasne zakamarki repliki trzeba życzą sobie nie rzadko dwa razy tyle ile za tą, którą podał kolega w drugim poście.

Edited by Fedajkin
Posted

Po dekiel nie ma sensownych lipo ewentualnie TA gdzie w stoku bez zmiany kabli będziesz miał rof 15-17 rps.

Ale czy warto ? nie lepiej ładownice na kolbę i modelarskie lipo 2s jak się boisz o duuzy rof.

Ps .Poczytaj tematy o lipo do serii AK- temat poruszany często a Ty walisz posta jak wszystko jest już dawno opisane.

Posted

Pod pokrywę zamka niewiele wciśniesz, ogniwa lipo są prostokątne, wiec nie ma szans, li-fe nie ćwiczyłem, uzywam pakietu li-ion 3 x 18650 wchodzą pod pokrywe bez problemu, ta batka wytrzymuje spoko 3k strzałów, ale to nie jedyna zmiana, gearbox ma zamontowane lozyska kulkowe i wykonane poprawne podkładkowanie, okablowanie z przewodow z wysoko oczyszczonej miedzi w silikonowej izolacji, do tego mosfet i dean-t. Działa zacnie juz 2 rok. Należy jeszcze wspomniec że do ogniw litowych potrzeba specjalnych ladowarek z balanserem .

• 1 month later...
  • 6 months later...
Posted

Bardzo polecam baterie PowerBean i pakiety Redox. Oba te pakiety są w cenach od 50 zł do średnio 80 zł. Bardzo wydajne, mam je już jakiś czas ale w ak boyia i jestem bardzo zadowolony.Pozdrawiam

Posted
Posted (edited)

Trzeci link do pakietu nie bangla ale jak co to bierz tą z 1 linka jeżeli masz pewność ze wymiary pasują a ładowarka naładuje ten pakiet .Dokup jeszcze miernik napięcia do lipo KLIK

Edyta:A informacyjnie mieści sie pod deklem lipo stick 3S 1.3Ah 25-50 z nano-techa tylko kable trzeba przełożyc tak aby wtyczka chowała sie w rurze gazowej/podstawie szczerbinki.

Sprawdzone w CM40C i CM 045A

Edited by Snipernr1
Posted

Ładowarka Ci naładuje ten pakiet ale proponuje miernik cyfrowy abyś miał wiedzę ile ma V pakiet i ile ma każde ogniwo.Pakiet powinien mieć 8,4V po naładowaniu i proponuje nie schodzić poniżej 6,4V napięcie w stanie spoczynku(ale to już chyba wiesz bo na form juz dawno jest to wszystko opisane.) A ten krzykacz co podałeś to ogólnie do bani wiele jest takich że krzyczą po naciśnięciu spustu tym bardziej proponuje Ci cyfrowy bo nie masz ładowarki z wyświetlaczem .

Jak Ci sie zmieści ten 2,2Ah to kupuj go.

"A te pakiety redox sa dobre, czy moze jest cos lepszego w ich cenie?" za krótko są na rynku aby coś wiedzieć więcej co byś nie kupił w tych cenach to i tak zalicza sie do dolnej półki jeśli chodzi o lipo.

• 1 year later...
  • 1 month later...