Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wybaczcie że się Wami wysłużę ale przeglądnąłem chyba połowę tego działu i nie mam odp na cześć pytań i męczy mnie kacorek a jutro na strzelanie...

problem nr 1

Ostatnio zauważyłem nagły spadek pojemności baterii(Sanyo 9.6 1800mah ni-cd) z 1700 do 960

pytania

a) czy zwaliłem coś ja ładując ją na TA6 rozładowuję ja po każdej strzelance(0.5 A/auto) i ładuję uzwajając takiego zestawienia 1A/Auto

b) jak ew poprawić stan batki powtórzyć z 3 cyckle czy może są jakieś tajemne sposoby

Problem nr 2

jak ładować LiPo 7,4 15 C 2400mahów

Dziękuje i sorka za wykorzystanie ale mam wodę z mózgu po przejściu x tematów ;]

Posted (edited)

Wybaczcie że się Wami wysłużę ale przeglądnąłem chyba połowę tego działu i nie mam odp na cześć pytań i męczy mnie kacorek a jutro na strzelanie...

problem nr 1

Ostatnio zauważyłem nagły spadek pojemności baterii(Sanyo 9.6 1800mah ni-cd) z 1700 do 960

pytania

a) czy zwaliłem coś ja ładując ją na TA6 rozładowuję ja po każdej strzelance(0.5 A/auto) i ładuję uzwajając takiego zestawienia 1A/Auto

b) jak ew poprawić stan batki powtórzyć z 3 cyckle czy może są jakieś tajemne sposoby

Problem nr 2

jak ładować LiPo 7,4 15 C 2400mahów

Dziękuje i sorka za wykorzystanie ale mam wodę z mózgu po przejściu x tematów ;]

1

spada pojemność batka się kończy ;p ładujesz trochę za dużym prądem

przeczytaj to

http://www.fuw.edu.pl/~jt/akumulatorki.html

może pochrzaniłeś napięcia, jak rozładowujesz to najpierw 0.5A a jak dojdzie do 7.2V to po 10-15 minutach możesz rozładować prądem 0.1A

co do ladowania li-po YT jest pełen rożnych tuturiali, nie będę się rozpisywać umiesz chyba wpisać w wyszukiwarkę co trzeba

3 cykle możesz zrobić ale prądem ładowania c/10 czyli dla twojej Batki będzie 180mA na accucelu daj 0.2A rozładowanie tak jak wyżej i może coś to da :) mi tez w tym miesiącu padła ni-cd jak robię kilka cykli to się poprawia ale po tygodniu znowu wraca do beznadziejnej pojemności :) tez accucel 6

Edited by John Petrucci
Posted

oki super siądę powiedz mi jeszcze jak sprawdzić jakie mam napięcie na batce i będzie szycho czy TA6 ma wbudowany jakis woltomierz czy trzeba się zapoatrzyc ;p

Kac miną swietny sposób

2x dzienna dawka witamin i minerałów

1x plusz Ca MG

lemoniada z duża ilością cukru potem z mniejszą (pierwsza i tak wypijemy bo suszy a uzupełnimy cukry 2 kwaśna to mniej sie będzie chciało pic ;p)

1xIbuprom (jak boli ;p jak nie to nn)

drzemka 45 min (żeby wszystko zaczęło działac)

Yerba Mate na pobudzenie po zarwanej nocy, ciężkich chwilach, okrutnym sexie, libacji w gronie znajomych, samogwałcie, prostytucji za kontenerem, pobiciu itd itd. (niepotrzebne skreślić)

I jesteś jak nowy ;]

Posted

lepiej kup miernik, można co prawda włączyć kalibracje ładowarki i tam podaje aktualne napięcie przypiętej baterii ale nie wiem czy można tego użyć tylko raz czy więcej w imaxie b6 można było włączyć to tylko raz ;]