Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Czołem maniacy!

Mam duży problem a mianowicie, mam w posiadaniu replikę z kolbą SF(Classic Army) i nie mogę wsadzić do niej baterii. W Google o dziwo nic nie znalazłem wiec zwracam się z pomocą do Was. Jak rozebrać tę kolbę aby wsadzić do niej batkę? Na siłę próbowałem zdjąć ją z prowadnicy ale nie da rady. Może trzeba coś odblokować albo coś ?

Pozdrawiam.

Guest Aztek_PL
Posted

U mnie (w replice G&P) trzeba lekko odkręcić tą "główkę" przytrzymującą blokadę. Wtedy naciskam blokadę i zsuwam kolbę. Może tak?

Posted

1-Naciśnij dziadostwo <przechylnie>, którego używasz do regulacji kolby.

2-Rozciągnij kolbę do najdłuższej pozycji, ciągle trzymając wciśniętą regulację.

3-Ciągle trzymając wciśniętą regulację, spójrz znów na dziadostwo i pociągnij za drugą stronę, tą co teraz się uniosła.

4-Podważ ją jeśli nie dało się rady podnieść ręką i ściągnij kolbę.

Problem polega na tym, że w prowadnicy kolby, za ostatnią dziurką pozycjonującą i blokującą śrubę jest dość grubsza blokada, która uniemożliwia przypadkowe zdjęcie kolby SF. Dlatego trzeba wyżej unieść śrubę, która znajduje się na środku dziadostwa.

Druga sprawa. W niektóre SFy baterię wkłada się od tyłu, czyli od stopki poprzez jej zdjęcie pociągnięciem w dół. W innych od przodu i zdjęcie zaślepek.