Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

(szukałem zanim założyłem temat nic takiego nie znalazłem co by mnie uratowało)

Witam.

Problem natury technicznej - mianowicie (nie znam się na fachowym nazewnictwie więc nazwę to "dynks") podczas strzału zamek nie wraca do pozycji wyjściowej, generalnie chodzi o to że "dynks" zostaje i nie chce się cofnąć podczas przeładowywania.

jk482_Zdjecie019.jpg

Bez magazynka nie ma problemu, podczas gdy jest podczepiony bądź podczas strzelania "dynks" blokuje zamek i nie chce się cofnąć lub robi to w znacznie ale to znacznie zwolnionym tempie. Rozebrałem przesmarowałem, przejrzałem nie wiem o co chodzi. Miał ktoś już z taką sytuacją do czynienia? Z góry dziękuję za odpowiedzi oraz podpowiedzi.

no378_Zdjecie018.jpg

pv753_Zdjecie020.jpg

ew708_Zdjecie023.jpg

Zdjęcie robione "kapciem" gdyż iż aczkolwiek ponieważ w pracy nic innego pod ręką nie miałem.

Pozdrawiam i do zastrzelenia.

• 1 year later...
Posted

Mam pytanie. Czy to normalne, że nowy Colt 1911 TM nie jest w stanie wystrzelić pełnego maga kulek? Zawsze zostaje mi 1 bądź 2, czasem nawet więcej. I nie wystarcza gazu, by zamek zatrzymał się w tylnej pozycji.

• 2 weeks later...
  • 6 months later...
Posted (edited)

Jeżeli jest z plastiku - TM. Jeżeli z metalu kopia - tercel czy coś w tym stylu, oni grawerowali oznaczenia marui. zresztą, poproś o zdjęcie pudełka - sprzedawca dobrze wie, że kupił Tercela i robi Cię w jajo.

EDIT;

nie obejrzałem fotek oprócz pierwszej. ma białe farbowane oznaczenia, więc na 100% chinol.

Edited by Lesio
Posted

A wygląda ci to na hi capę, czy 1911? No właśnie. :P

A, swoją drogą, nie ma części do 1911 ASG. Ani repliki 1911. Są 1911A1, a trochę się to różni.

PS. HiCapa ma szeroki chwyt zintegrowany z okładzinami, dwurzędowy mag.

• 2 months later...
Posted

Czy jak wsadze do stoka "Zestaw wzmocnionych sprężyn (150%) do replik

M1911, MEU firmy Marui" Guardera to mi zmniejszy kopnięcie? Chciałbym zwiększyć szybkostrzelność bez utraty innych walorów.

• 3 months later...
Posted

Magazynek w moim 1911 wysuwa się zbyt łatwo. Wystarczy musnąć przycisk i już mag wyjeżdża. Dodatkowo przycisk wystaje dość mocno i bardzo łatwo o cokolwiek zahaczyć i zwolnić magazynek. Czy jest jakiś sposób na to?