tommy_pl Posted April 15, 2011 Report Posted April 15, 2011 Witam Niedawno przyszła do mnie paczuszka z xm110 od g&p i nie będę ukrywał że moje zdziwienie było wielkie kiedy zobaczyłem jak dla mnie mega szczelinę miedzy górną a dolną częścią body. https://picasaweb.google.com/adam.krefta/BodyXm110?authkey=Gv1sRgCPCDl4CvxOG23QE#5595756463903384898 na 2 zdj widać co się dzieje jak złapie ręka i przytrzymam. Wtedy jak widać jest ok. Co mogę zrobić aby zlikwidować tą szczelinę i jednocześnie pozbyć się bujania frontu ;/ ? Quote
mikunda Posted April 15, 2011 Report Posted April 15, 2011 (edited) Sprawdź czy nie masz połamanych pinów w tylnej części. Odkręć przedni pin i wysuń ją do przodu. Powinny być takie dwa cienkie wystające piny z tyłu pod rączką przeładowania, wchodzące w dwa otwory w dolnej części body. Jak są połamane masz odpowiedź. Edited April 15, 2011 by mikunda Quote
tommy_pl Posted April 15, 2011 Author Report Posted April 15, 2011 Wszystko jest na miejscu. Piny są tylko są tak spasowane z dolna częścią body ze maja luz ze się mogą kołysać w górę i dół. Nie wiem co mogę zrobić aby je zablokować w "dolnym położeniu".;/ Quote
Massimis Posted April 15, 2011 Report Posted April 15, 2011 W G&P zawsze tak jest połóż pod górną czesc body kawałek blachy. Quote
Lambert Posted April 15, 2011 Report Posted April 15, 2011 W G&P zawsze tak jest Bzdura! G&P robi ciasno spasowane repliki. To napewno jest G&P..? Pozdrawiam, Lambert Quote
tommy_pl Posted April 16, 2011 Author Report Posted April 16, 2011 Napewno Napewno. Tylko G&P robi XM110 i Ares. No nic będę próbował z tą blaszka żeby było ciaśniej mu tam ;P Dzięki za pomoc i jak bym nie dał rady to będę jeszcze pytał. Pzdr Quote
mafo Posted May 25, 2011 Report Posted May 25, 2011 Oskrob farbe z pinów i rozprowadz na nich klej np. poxipol. Odczekaj aż będzie twardy i dopasuj połówki body. W razie potrzeby zeszlifuj nadmiar kleju. Quote
Hannon Posted May 25, 2011 Report Posted May 25, 2011 jezu. ja to zawsze robiłem taśmą klejącą papierową, takie jak są sprzedawane w aptekach. Cienkie więc łatwo można regulować grubość, i bez problemu się to usuwa w razie potrzeby. Quote
mafo Posted May 25, 2011 Report Posted May 25, 2011 jezu. ja to zawsze robiłem taśmą klejącą papierową, takie jak są sprzedawane w aptekach. Cienkie więc łatwo można regulować grubość, i bez problemu się to usuwa w razie potrzeby. Można też napchać siana :icon_biggrin: . Moje rozwiązanie z klejem jest estetyczne i trwałe. Quote
Masta4Blasta Posted May 25, 2011 Report Posted May 25, 2011 Tak z ciekawości kupiłeś ją może w asgshopie? Bo ja u nich kupiłem m4 g&p i też miałem taką szparę. Quote
Hannon Posted May 25, 2011 Report Posted May 25, 2011 Można też napchać siana :icon_biggrin: . Moje rozwiązanie z klejem jest estetyczne i trwałe. A moje to przepraszam jakie ? Przecież nie nasrałem na ten pin. :P Po roku nie miałem problemu z chybotaniem i pinami w replice zrobionej w ten sposób. Większe opory miałbym z nakładaniem kleju, bo ciężko to rozprowadzić równo, potem czekać aż zaschnie. Ble. A taśmę możesz założyć nawet w terenie... Quote
mafo Posted May 25, 2011 Report Posted May 25, 2011 Ja i tak wolę siano - pełno go w terenie :hahaha: Quote
Włodek Posted June 29, 2011 Report Posted June 29, 2011 u mnie w sr25 tyle że A&K też miałem podobny problem to wyciągnąłem przedni pin i od początku złożyłem z tym że docisnąłem mocniej do końca i problem zniknął. Quote
AnR Posted June 29, 2011 Report Posted June 29, 2011 Bzdura! G&P robi ciasno spasowane repliki. To napewno jest G&P..? Pozdrawiam, Lambert BZDURA! ;) Raz na jakiś czas trafi się G&P ze szparą. Wystarczy podłożyć coś albo zastosować odpowiedni docisk komory. Quote
Winston Posted August 14, 2011 Report Posted August 14, 2011 (edited) Również jestem od niedawna posiadaczem m4 z G&P z niedopasowanym body i koszmarną rączka przeładowania. Wersja „challenge kit” powstała chyba po to, żeby G&P pozbyło się felernych korpusów do ich replik. :blink: Czy Możecie polecić jakieś korpusy do M4 G&P, które byłyby spasowane, czy King Arms jest ok. ? Edited August 14, 2011 by Winston Quote
ysikowy Posted November 22, 2011 Report Posted November 22, 2011 Mam Sr25 od Jg i mam identyczna szpare. A umnie przyczyna byla taka http://imageshack.us...0111101218.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/341/20111101218.jpg/ Quote
Pyzdra Posted November 23, 2011 Report Posted November 23, 2011 U mnie również to samo się stało. Póki co, wszystko trzyma się na opasce samozaciskowej i jest cacy ;) Quote
Manfred Posted December 19, 2011 Report Posted December 19, 2011 3-4 lata temu miałem SR-25K od G&P i też był ten sam problem. Gdzieś na stronce jakiegoś polskiego sklepu (niestety nie pamiętam którego) widziałem informację, że G&P dlatego robi luźne korpusy ponieważ ostre też mają luzy - nie wiem, nie miałem okazji pomacać ostrej, powtarzam tylko to, co wyczytałem. Na luźny korpus pomogło wpakowanie kawałka cienkiego drutu między wsuwaną część górnego korpusu a część dolnego zachodzącego na górny od góry - wiem jak to brzmi, ale mając giwerę w rękach idzie to zrozumieć. Co prawda było z tym troszkę roboty (bo drucik wypadał a na pomysł umocowania tego klejem nie wpadłem) ale efektem było całkowicie stabilne i nieruchome body repliki. Quote
Recommended Posts