Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Widzę, że ekipę Rush Team już każdy zna ;) Strasznie szybko zasłynęła ze swojej głupoty :) Co do kamizelki. Nie bierz nic od ACM! Lepiej dozbieraj. Pozdrawiam

Posted
Myślałem nad kamizelką IBA z tym że jest strasznie nie wygodna - tak wiem że nie jest to kamizelka taktyczna ale jest to jedyna poza UTG która mi się podoba. Ja potrzebuję prostą lekką kamizelkę do mp5 - a jedyną taką jest UTG.

W którym miejscu IBA jest niewygodna (oprócz tego, że fakt, ciepło)??

Guest Mati13k
Posted

Miałeś ją kiedyś na sobie z kevlarem (włączając DAPSy i najajnik) razem z 2 płytami ESAPI? Jeśli nie, to przymierz. Zrozumiesz dlaczego jest stara i niewygodna. :icon_razz2:

Posted

Kto nosi DAPSy poza pokazami? :>

Z kevlarem i SAPI miałem, z ESAPI jeszcze nie macałem. Stara jest, owszem. Ale taka... przytulna, przyjemnie się ją nosi :)

Przynajmniej nie uciska żołądka i nie utrudnia oddychania jak CIRAS :P

Oczywiście UTG i IBA nie ma nawet co porównywać...

Swoją drogą zdaje się, że widziałem nawet fotki Marysiów w (chyba) Omedze/tac-v czyli pierwowzorami UTG na IBA, zamiast FLC.

Guest Mati13k
Posted

Hmm, może jakieś prywatne zakupy, pewniej nawet mógłby być to FR. Jak Eagle wymodził tac-v to był lans.

Co do IBA - no cóż, staje się powoli przeszłością, w dzisiejszej erze kamizelek zintegrowanych i PC z cummerbund'em IBA przegrywa strzelając kościami. :icon_razz2:

Posted

Jeśli chodzi o jakość/funkcjonalność, masz rację.

Tylko IBA, to kamizelka za ~1000 zł z kevlarem i SAPI, za PC z SAPI i BALCS/jeśli nie ma możliwości ich wsadzenia dochodzi np PACA, względnie kafle stand alone, lecz te i tak są droższe. Samo poszycie/poszycie+PACA wyjdzie sporo ponad 1000 zł (nie mówię tu o jakichś kopiach, bo o ile jeszcze Pantac albo Flyye można z pewnymi obawami używać, to chinol się podrze od samego włożenia SAPI :P ).

Cóż, chcieć Pan jakość musieć płacić, a jak trzeba tanio i znośnie to IBA wypada w sam raz.

A co do niemodułowego, chińskiego UTG, to w zamierzchłych czasach moich początków w airsofcie miałem takie, z taiwanguna.

...i cieszę się, że sprzedałem, bo może, i jeśli ktoś nosi ze sobą mało szpeju, to się w tym zmieści, ale jeśli nie jest mańkutem to wyciąganie magazynków za cholerę nie będzie ani szybkie ani wygodne. Kabura po włożeniu metalowej beretty m92F z Bella po prostu odpadała, a przez ten bezsensowny nap beretta po prostu wypadała. Ostatnio byłem świadkiem, jak w identycznej poszła kieszeń na klacie, ta większa obok pistoletowych. Rozszedł się cały szew od dołu kieszeni i zawartość malowniczo wypadła :P

Chinol czy nie, po prostu kamizelki niemodułowe to przeżytek i cześć...