HGStalker Posted April 3, 2011 Report Posted April 3, 2011 Witam. Moje CM.037 ma około 1.5k kulek przebiegu. Dzisaj odrówciłem do góry nogami, włączyłem hop upa, i strzeliłem - Kulka nie wyleciała z lufy, karabin wydał dziwny dźwięk. Teraz gdy naciskam spust, karabin wydaje dźwięk jakby ocierały o siebie zęby zębatek, takie bzzzz. W lufie kulki nie ma, dociśnięcie silnika nic nie dało... Czy to coś poważnego? Quote
Kacperasg Posted April 3, 2011 Report Posted April 3, 2011 Możliwe że coś się obłamało i wpadło w zębatki i zablokowało . Quote
HGStalker Posted April 3, 2011 Author Report Posted April 3, 2011 Ok. Bo wg. mnie napewno nie mogła pęknąć zebatka: Są z metalu... Jezu, co się mogło z nią stać, ona jest praktycznie nowa... Pomóżcie... Quote
seger Posted April 3, 2011 Report Posted April 3, 2011 to że są metalowe a dokąłdniej stalowe nie oznacza że zebatka nie ma prawa pekać, lubia pękać :) masz zacinke synek pewnie, brudna lufa, kwadratowe kulki... Quote
Kacperasg Posted April 3, 2011 Report Posted April 3, 2011 Mogło coś sie z kablami, kumpel w cymie miał tak samo i była wina kabla w kolbie Quote
HGStalker Posted April 3, 2011 Author Report Posted April 3, 2011 A jak sądzicie, bnez otworzenia gb sie nic nie zrobi racja? I ile czeka sie na gware u krakmanów? Quote
Kłos-KIN Posted April 3, 2011 Report Posted April 3, 2011 (edited) To na 80% wina zębatek, koniecznie to sprawdź. Ale możesz też oddać do naprawy jak masz na gwarancji jeśli się na tych stuffach nie znasz :icon_biggrin: Edited April 3, 2011 by Kłos-KIN Quote
eNdo Posted April 10, 2011 Report Posted April 10, 2011 Może zmieliło Ci tłok, ale bez otwierania się nie obejdzie. Quote
Guest Aztek_PL Posted April 10, 2011 Report Posted April 10, 2011 Jeżeli masz jeszcze gwarancję to goń z tym do sklepu. Nic nie mieszaj. A jeśli po to zostaje serwis. Quote
ludi2010 Posted April 10, 2011 Report Posted April 10, 2011 Mialeś zacinkę, strzelałeś, w koncu tłok nie wytrzymał pękł. Gwarancja nie obejmuje. Quote
Tomek_GGRS Posted April 10, 2011 Report Posted April 10, 2011 Jest to uraz mechaniczny powstały z należytym użytkowaniem repliki, strzelałeś i coś Ci pękło, a kulki nie wylatują - tak powiedz/napisz Krakmanowi. Gwarancja obejmuje. Ja miałem coś podobnego, jak nie umiałem repliki naprawić, wysłałem do nich i mi naprawili. Quote
Recommended Posts