Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Strzał z minimum 30 metrów ? Czyli co, mam sobie znaleźć jakieś miejsce, w promieniu 30m taśmą zaznaczyć "strefa strzału" i czekać ? Bo za pewnie większość bo dostaniu kulki zacznie metry liczyć, robiąc kroki...

A co do downgrade - to raczej tak. Ale nigdy nic nie wiadomo.

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jadę z 4 kolegami z Białegostoku, 100%

Słuchajcie, jeżeli mam kamizelkę we Flecktarnie a mundur w panterkę to po przydzieleniu do drużyny "polskiej" będę mógł używać kamizelki, czy nie? Według mnie nie jest to mylące i raczej łatwo poznać kto jest z jakiej drużyny, ale co na to kadra?

Posted

Akurat oporządzenie nie robi żadnej różnicy. Ja miałem to udogodnienie, że wszystko było w woodlandzie.

Na naszym turnusie szło to tak:

- Niemcy - flecktarn, multicam

- Brytole - dpm, wz. 93, woodland, UCP

O innych nie wiem, bo po prostu u nas nie było. :P Ale zgaduję, że marpaciarze pójdą do niemców.

Ciekawi mnie tylko, jak rozwiążą sprawę ghillie.

+ ciekawostka - na tym turnusie będzie Mamut, może znany niektórym z Mrzeżyna czy Dziwnówka, taki przeogromny typ, którego gardło radzi sobie lepiej niż megafon.

Posted (edited)

Pan Mamut nie jest w kadrze, tak? Powiedz, że nie... :icon_smile:

A jeżeli nie mam racji, to pewnie po poranku nie będę dał rady nałożyć na siebie kamizelki.

Rok temu był na 2 turnusie ktoś z UCP, poszedł do Niemców.

Edited by Kbx44
Posted

Mam dwa źródła:

1. Znana chyba wielu osobom p. Sałata mówiła, że w tym roku zmiana kadry następuje.

2. Na facebooku się dowiedziałem, potem wystarczyło skojarzyć fakty.

U nas w sumie latał w UCP tylko jeden, potem zostawił tylko bluzę (spodnie wypożyczył w DPMie).

Oznaczamy się jakoś jako ludzie z wmasg? Ja najpewniej pojadę "gotowy" (tzn. kamizelka + mundur/spodnie mundurowe i koszulka), ew. mogę sobie sprawić koszulkę z napisami wmasg na ramionach (w Bydgoszczy wtedy byśmy się zleźli, mógłbym robić jako punkt zbiórki wmasgowców :P).

A wracając do Mamuta, nie mogę się doczekać jego "Asgeje, padnij!".

Posted (edited)

Gdzieś tam kiedyś tam naszywki sprzedawali... Ja też gotowy lecę - mundur, kamizelka.

Btw, wydarzyła się rzecz straszna - w mojej cymie 0.28-B pękło body, pomiędzy tylnym body a "guziczkiem" do składania kolby... Jakieś rady ? Sorry za off-top.

Edit. Literówka

Edited by kisielowy
Posted

Naszywkę wmasgu sobie mogę sprawić.

(a co do cymy, to izolka, bo innych pomysłów nie mam przy swojej prawie zerowej wiedzy nt. asgowych kałachów :P )

Posted

U mnie było 360 fps i tolerancja do 3 fps.

Chociaż, nie wiadomo, jak będzie w tym roku... Wg mnie uzależniają to od wieku najmłodszych uczestników.

Posted (edited)

W sumie racja - gdyby najmłodszy miał 14 lat, a nie 12, to raczej by się o te 400 fps nie martwili, szczególnie, że "bitwy" są w lesie - z tego co wiem to jedna jest w jakimś tam opuszczonym miasteczku... Aż dziwne, że rodzice się nie boją wysyłać takiego 12 latka na kolonie, "gdzie się do siebie strzela". Gdyby napisali w opisie kolonii, że za wybite oko bądź inne uszczerbki na zdrowiu kolonia/biuro nie odpowiada, to może rodzice byliby mniej chętni...

Naszywki gdzieś sprzedawali, jak znajdziesz to linka podaj jak możesz :icon_wink:

Czy o cyme 0.28 mogą się pieklić w Bornym, że ma 20 fps więcej? Czy takie różnice nie mają znaczenia?

Jak coś, to czeka cię downgrade, lub zablokowanie ognia ciągłego.

Edited by kisielowy
Posted

Tak jak wcześniej - zależy od wieku najmłodszych uczestników, najprawdopodobniej. Ale urozmaicenie rozgrywki by było, nie powiem nie ;) Ale w tagi granacik to się warto wyposażyć - jak słyszałem relacje kumpla z zeszłego roku, to "niemcy" się zabarykadowali w jakiejś hali i ich wybić nie można było ;) A taki 1 granacik tango...

Posted

Na moim turnusie ustawili sobie w środku barykadę i nie było bata... A jako, że był to szpital i jeden z celów, to słabo (nie wiem, jak u Was, ale na naszym turnusie wejście od tyłu było zablokowane).

Posted (edited)

Owszem, zostały użyte jabłka. Widziałem to, lecz osobiście nie brałem w rzucaniu udziału.

U nas z tego co pamiętam nie można było wchodzić od tyłu, lecz atakować tamtędy atakowaliśmy.

Co nie zmienia faktu, że jak ktoś się tam zabarykaduje, to po prostu jest kłomiński malbork ;P

@Edit interpunkcja

Edited by Kbx44
Posted

Trzeba będzie zatem to oznaczyć w scenariuszu. :P

Chodzi mi po głowie (tak, na parę miechów przed wyjazdem) koncept, aby urządzić tam jakiś punkt (np. szpital), który miałby pełnić jakąs funkcję, a żeby go przejąć, to trzeba zająć flagę/znacznik jakiś obok na zewnątrz...

Posted

Może funkcja respa? Tylko czy nie dałoby to zbytniej przewagi dla posiadacza punktu, bo z tego co pamiętam to ta hala jest mniej więcej w pobliżu centrum pola gry?

Posted

U nas była przy granicy (obcięte dwa bloki) i służyła za lazaret.

Jak dla mnie, to tam można umieścić np. stację nadawczą, czy coś, co można zdobyć z zewnątrz.

• 4 weeks later...