Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Dzień dobry.

ładuję ten akumulator: http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_8_4v/akumulator_sc3000mah_8_4v_large_do_kolby_stalej_firefox-1824.html

ta oto ładowarką http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_ladowarki/ladowarka_rozladowywarka_procesorowa_do_akumulatorow_o_napieciu_od_2_4v_do_12v_mw-689.html

do tej repliki http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=2308

I zabawa dla mnie kończy się szybko. Szybko znaczy Hi-cap. Co może być tego powodem? Podobno nie doładowuje mi wszystkich ogniw ale ktoś mi to powiedział dziś w krzakach na Ardenach także niezobowiązujące stwierdzenie. Chcąc wydłużyć zabawę zamierzam dokupić zapas np taki: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_248&products_id=5314&name=Bateria_AEG_-_8,4V_3000mAh_-_Large_-_KAN

Co to za baterię VB Power i ASGDK? Warto się nimi zainteresować?

Edited by loginald
Posted

Może źle batkę na początku sformowałeś? choć to Firefox :icon_razz2: Od samego początku ładujesz tą batkę tylko mikroprocesorówką?

A co do baterii: miałem z firmy ASGDK i po jakiś 6 miesiącach dała mi do zrozumienia, że odchodzi na emeryturę xD Czyli nie polecam. Zaś z czystym sumieniem polecę Ci batki od G&P :icon_biggrin:

Posted

Może źle batkę na początku sformowałeś? choć to Firefox :icon_razz2: Od samego początku ładujesz tą batkę tylko mikroprocesorówką?

A co do baterii: miałem z firmy ASGDK i po jakiś 6 miesiącach dała mi do zrozumienia, że odchodzi na emeryturę xD Czyli nie polecam. Zaś z czystym sumieniem polecę Ci batki od G&P :icon_biggrin:

Ładowałem tylko ta ładowarką, Nie wiem może to ważne ale w zeszłym roku strzelałem max 3 razy. Może bateria padła z tęsknoty.

Posted

Nie wiem może to ważne ale w zeszłym roku strzelałem max 3 razy. Może bateria padła z tęsknoty.

A to tak się ma sprawa. Skoro była nieużywana to sama się rozładowała i przeszła do wiecznego spoczynku.
Posted (edited)

no cóż zgodnie z tym co jest w opisie repliki masz Silnik: 25000rpm Hi-Torque co oznacza spory apetyt na energię bowiem silnik ten ma zwiększony moment w celu umożliwienia współpracy z mocniejszymi sprężynami (od 120 w górę). Ponieważ używasz co prawda sporej pojemności batki to niestety duża ilość tzw. rozruchów - czytaj strzałów, w ogniu pojedynczym czy serii powoduje szybkie rozładowanie baterii. Chodzi głównie o tzw wysoki prąd rozruchowy potrzebny do zerwania tarcia statycznego silnika i wprowadzenia go w ruch. Szybkie rozładowywanie twojej batki to efekt zapewne złego sformatowania lub przechowywania (kwestia stopnia naładowania w stanie spoczynku) oraz mocy potrzebnej do oddania strzału tudzież prądu. Poczytaj sobie o MOSFET i bateriach LI-ION

Edited by Chołek
Posted

Pamiętaj, żeby zawsze ładować najniższym możliwym prądem to czasem pomaga, ale baka jest słaba.

9,6V w tej samej specyfikacji wytrzymała by znacznie dłużej...

Ale jak mówisz, że leżała przez tyle czasu to mogła sie skończyć na zawsze. Bo Ni-Mh ma to do siebie, że z czasem same sie rozładowują i jest koniec.

Zmień ładowarkę, bo one są straszne miałem i wyrzuciłem do śmieci (spaliła się przy ok. 5 ładowaniu).

IMAXY na allegro są teraz tanie bo za 140zl polecam...

Posted

Bateria była przechowywana w rozładowaniu, bo zawsze kończyła się zabawa wraz z baterią. Formatowałem ja po zakupie zgodnie z podpowiedziami znalezionymi na forum. Myślę że to może być, to, że silnik dużo ssie. Także na razie kupię zapas. I będę brał oba naładowane na full i się zobaczę.