Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Szukam coś do 500zł, z rodziny beryl lub tantal....

A że tych replik jest bardzo mało (z tego co szukałem na necie) to co polecalibyście do tej ceny? Myślałem nad CM.028c (kolba od m4) i zmienić jej części body po czasie na metalowe i coś przy wnętrzu porobić. Nie będę nim rzucał o ściany, tylko ma mi dobrze strzelać i celnie, narazie w budynkach.Z czasem jak będę miał więcej pieniędzy coś zrobię by zwiększyć celność i zasięg ale to inna bajka.

Więc tak, co polecacie wymienić na start by się replika nie posypała?(ok.6mieś)

Co polecacie wymienić na przyszłość by wzmocnić zasięg, siłę i celność? (By dorównywało cm.048 i jakieś link )

Na przyszłość, czyli tuning chcę wydać również ok.500zł

Posted (edited)

Jak masz 500zł u krakmana masz Rk02 , które ma stal body i naprawdę jest wytrzymałe i będzie lepsze od cm0,28 , lecz ani berylem ani tantalem ono nie jest.

Pozdro !

Edited by burbi13
Posted (edited)

A są jakieś dostępne części do transfuzji w beryla lub coś podobnego?:D

To z berylo podobnego czegoś zrezygnuję. Co w tej replice pasowało by wymienić wy zwiększyć celność i siłę?

Edited by szczwanys
Posted

proponuję rk-02 i części berylowskie kupowac oryginały na allegro.

http://allegro.pl/beryl-wz-96-chwyt-podchwyt-nakladka-i1539587870.html

http://allegro.pl/szyna-dluga-picatinny-mil-std-1913-oryg-beryl-i1542007960.html

znalezienie tego zajęło mi 15 sekund. Kolba kosztuje też w tych okolicach. Stopniowo można uzyskac całkiem niezły efekt. Poczytaj sobie, zapaleńców przerabiających ak na beryle jest od grona :wink:

pozdrawiam ;)

Posted

Który lepiej się nadaje by przerobić go na beryla? (składana kolba, lub od m4) Nakładka termiczna i łoże i tak zmienię na oryginała, ale ceny tych replik są te same.

Posted (edited)

Dużo jest roboty przy rekonstruowaniu body?

Narazie wali mnie kolba (jeśli chodzi tu o przerabianie body) to zrobię za rok jak będzie po gwarancji ;)

Kupię łożę, nakładkę termiczną i chwyt. Z czasem będę go bardziej upodabniał.

Lub kupię poprzez sierżanta który ma 20% zniżki w jakimś sklepie asg, może fuksnie mi się kupić rk-06 do ~530zł ;) Pozdro

Edited by szczwanys
Posted

Jak kupisz łoże z chwytem, to dopasujesz, ale jak już ruszysz z nakładką, to będziesz musiał od razu wymieniać okucie łoża i podstawę szczerbinki. Skoro podstawa szczerbinki, to od razu trzeba toczyć lufę i tak dalej poleci jak domino.

Z kolbą możesz zrobić tak, że kupisz sobie samo body od AK, przymocujesz kolbę i będziesz wymieniać jak konwersję. Ale wtedy się nie zmieścisz w 500 zł:)

Zapraszam do tematu o Berylu w dziale "Upgrade i tuning". Kopalnia wiedzy o modyfikowaniu AK na polskie karabiny :)

Posted
Jak kupisz łoże z chwytem, to dopasujesz, ale jak już ruszysz z nakładką, to będziesz musiał od razu wymieniać okucie łoża i podstawę szczerbinki. Skoro podstawa szczerbinki, to od razu trzeba toczyć lufę i tak dalej poleci jak domino.

Z kolbą możesz zrobić tak, że kupisz sobie samo body od AK, przymocujesz kolbę i będziesz wymieniać jak konwersję. Ale wtedy się nie zmieścisz w 500 zł:)

Zapraszam do tematu o Berylu w dziale "Upgrade i tuning". Kopalnia wiedzy o modyfikowaniu AK na polskie karabiny :)

To się tyczy rk-02 czy rk-06? Czy to to samo?

Nie przerabiam już RK-02 bo braciszek kupił mi rk-06 za ok.130$.

I teraz przerabiam rk-06