Myszur Posted March 30, 2011 Report Posted March 30, 2011 Czołem. Krótko i zwięźle - wysuwam pytanie o wady/zalety i wrażenia z użytkowania w/w kolimatora. LINK DO TAIWANGUN Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam. -Myszur Quote
Tomek_GGRS Posted March 30, 2011 Report Posted March 30, 2011 Ja go użytkowałem przez długi czas na trzech replikach. Bardzo mi się podobał, no i oczywiście można było wyregulować sobie celownik. Polecam, jeśli masz M4, do kałaszka zbytnio nie pasuje, zaś na Mp5 w miarę. Pozdro :icon_biggrin: Quote
Bart_Forrester Posted March 30, 2011 Report Posted March 30, 2011 Dwa egzemplarze - najgorsze kolimatory, jakie widziałem. Strasznie niewygodny, kropka nie miała regulacji na całej szybce, przez co trzeba było go podkładkować. W drugim po miesiącu padła kropka zielona, po trzech czerwona. Quote
Soul reaper Posted March 31, 2011 Report Posted March 31, 2011 Po pewnym czasie pokrętło od włączania koli się luzuje i znikają kropki (mi na razie tylko czerwona), aż odpadnie całkiem. Quote
$limak Posted March 31, 2011 Report Posted March 31, 2011 (edited) Potwierdzam negatywne opinię - regulacja jest problematyczna, a sam włącznik musiał mi przerabiać znajomy spec, bo wpierw padła zielona kropka, a później czerwona. Działał jak należy przez 2 miesiące intensywnego użytkowania. Jeśli chodzi o kopie Aimpointów M2, to nie napalaj się na G&P, które też ma atrakcyjną cene - problemy podobne, bo prawdopodobnie ta sama fabryka je robi. ;) Edited March 31, 2011 by $limak Quote
Myszur Posted March 31, 2011 Author Report Posted March 31, 2011 Kupuję go w zestawie z używanym, modyfikowanym M4... Trudno, i tak okazja była świetna. Może mi akurat trafi sięjakiś lepszy egzemplarz, zobaczymy... Dzięki za informację. Quote
Soul reaper Posted March 31, 2011 Report Posted March 31, 2011 Mój w sumie już rok się trzyma i na razie nie mam tylko czerwonej kropki. Quote
Guest (ID:6452) Posted April 1, 2011 Report Posted April 1, 2011 Badziew, odbarwia obraz, plamka taka se i to przeklęte pokrętło- jest bolączką wszystkich kopii aimpointów. Quote
serdelq Posted April 1, 2011 Report Posted April 1, 2011 (edited) Do jakiej repliki go przyczepisz ? do m16 najlepiej ładnie się prezentuje wyglądem ;] Edited April 1, 2011 by serdelq Quote
Myszur Posted April 5, 2011 Author Report Posted April 5, 2011 Do jakiej repliki go przyczepisz ? do m16 najlepiej ładnie się prezentuje wyglądem ;] Do M4'ki. :) Konkretnie to M4A1. Quote
serdelq Posted April 10, 2011 Report Posted April 10, 2011 No do emki też da radę ale w m16 lepiej wygląda :D Quote
Bart_Forrester Posted April 11, 2011 Report Posted April 11, 2011 kwestia gustu, a nie reguła warta przytoczenia w temacie o jakości. Quote
Recommended Posts