Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wczoraj bylem na strzelance kiedy po ok 100strzalach bron poprostu przestala strzelac ;/ niewiem co sie stalo... poprostu nie strzela aku mam dobry bo firefox 9,6 1500mAh bron to m4 asr 104 ris aps, niewiem, niemam pojecia co to moglo byc... a mojemu koledze dzisaj to samo podlaczyl aku i tak samo poprostu nie strzela on ma ak47 cyma 0,028 czy jakos tak. CO TO MOZE BYC??? pomuszcie... ;/

Posted (edited)

To może być MNÓSTWO rzeczy... A co do twojego aku to raczej kiepski, jak byś czytał forum to byś wiedział czemu.

Najlepiej odeślijcie repliki do serwisu. Podejrzewam, że macie gwarancje...

A jeżeli chcesz wnikliwej analizy to podaj jakieś objawy, np jaki dźwięk wydaje replika po naciśnięciu spustu.

Edited by Spond
Posted

Po pierwsze - nie broń, ale replika. Jestem tutaj świeży ale tego się już nauczyłem. :biggrin:

Po drugie - jak mówią Maniacy wyżej, z twojego opisu można wywnioskować że stało się... wszystko, co mogło się stać. Odgrzeb gwarancję i odeślij do serwisu (o ile gwarancja jeszcze ważna), sam lepiej w tym nie grzeb.

Posted

A jeżeli chcesz wnikliwej analizy to podaj jakieś objawy, np jaki dźwięk wydaje replika po naciśnięciu spustu.

A wiec aku na jest 100% naladowane bo na moim P90 dziala super... , bron przy nacisnieciu spusty nie wydaje dzwieku... ;/ nic poprostu

Posted

Jeżeli REPLIKA nie wydaje żadnych dźwięków, a bateria sprawna, to albo odczepił się któryś przewód, albo spalił silnik, albo spaliły styki.

Albo jeszcze inne dziwne rzeczy mogły się stać. A jeszcze bezpiecznik mógł się spalić i na to bym stawiał.

Naprawdę radził bym odesłać replikę w ramach gwarancji. Lub znaleźć jakiegoś serwisanta w okolicy.

Aha, JamaKaschy było by miło gdybyś używał polskich znaków...

Posted

Idiotyczny spór. Broń, replika... jej.... to tak jakby pomylić motocykl z kombajnem dosłownie....

poza tym replika może być bronią, jak każdy inny przedmiot, którym możesz zadać cios.

Posted

replika może być bronią, jak każdy inny przedmiot, którym możesz zadać cios.

Dexterkrak, o to zdanie mi chodzi a nie o to czy ktoś na forum używa sformułowania "broń" odnośnie repliki. Otóż według ustawy o Broni i Amunicji replika nie jest bronią.

Posted

Myślę że wasze bezsensowne dyskusje nic nie wnoszą do pytania kolegi. Jak masz jakiś miernik uniwersalny z omomierzem to sprawdź czy masz przepływ prądu przez replikę. Podłącz go w miejsce baterii i wciśnij spust. Jak nic się nie wyświetli na ekranie to znaczy że masz gdzieś przerwę w obwodzie (np. przepalony bezpiecznik, pęknięty konekor, przerwany przewód) Jak wyświetli ci się, ale wartość będzie rzędu kilkudziesięciu ohmów to znaczy, że pewnie masz popalone styki i należało by je przeczyścić pilnikiem lub papierem ściernym. Ale jak masz na gwarancji to się nawet nie zastanawiaj tylko odsyłaj do sklepu.

Posted (edited)
... pomuszcie... ;/

Napisane jest tak, że nijak tego zrozumieć nie można. Ośmieliłbym się powiedzieć, że mój 4-letni syn wypowiedziałby to znacznie przejrzyściej i poprawniej gramatycznie.

Napisz to po ludzku, albo mamie daj, niech napisze. Jak będzie zrozumiale to ktoś Ci w końcu udzieli informacji.

Jak się napisze ...

niechodziodyskusjetylkooprzekazinformacjiiprawidlowenazewnictwopozatymreplikisienienazywabroniabotosiemczlekpszysfyczajaiglinommoszenagadocisiempogubicmogominarobioambarasof.

Komu się takie coś dobrze czyta? Jak przychodzi człowiek, pisze jaki jest stan aktualny, objawy etc., to zaraz się pomoc znajdzie.

Edited by Pik
Posted

Pumba, po 1 nie nazywaj mnie cwaniakiem.

Po 2 z tym, że wszystko czym można zaatakować, można nazwać bronią, miałem rację.

Przepraszam za nadszarpywanie tematu, kończę bezsensowną dyskusję.

P.S dzięki za wstawiennictwo Dex.

Posted

W tej repliko-broni-koleżance (patrz wyżej) stało się jedno: APS.

Nie wiem czy brałeś nówkę. Jeżeli tak, lub nie, a masz gwarancje to odsyłaj. Ogólnie wiele dobrego o apeesach nie wyczytałem, o ile nie mylę marki. Jeżeli tak, to sory :)

Pozdrawiam!