Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam chciałbym pobawić się w strzelca wyborowego .Czytałem , że trzeba wydać 1000-1500 zł na karabin wyborowy ale , że nie jestem w stanie poświęcić takiej sumy na początek to też chciałem się zapytać co myślcie o takim zestawieniu dla strzelca :

M14 CM.032

Waga 3270g

Typ akumulatora Large

Gearbox v.7

340 Fps

Długość lufy 540 mm

Materiał tworzywo + metal

Materiał korpusu tworzywo

Karabin podobno bardzo celny i polecany przez wiele osób

http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032_wooden_style-750.html

+ do tego lufa precyzyjna , nowa gumka hop up i amunicja 0,25g GFC INVISIBLE

http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-404-Czarne-kulki-GFC-INVISIBLE-0-25g-3500-sztuk.html

Czekam na wasze propozycje zmian lub ew. porady z góry dziękuję

Posted

Dobry jest, jak powiedzieli poprzednicy idealny dla początkującego "snajpera". Kuleczek GunFire możesz spokojnie używać, dopóki nie wymienisz lufy. Stronę którą podałeś w drugim linku (airsoftextreme) odpuść sobie. Paczki nie dochodzą, jak dojdą to nie to itd... Gumkę możesz zmienić na systeme/guardera.

Posted

Dziękuje Wam bardzo ta m14 w połączeniu z ghillie powinna mi wystarczyć na początek . Jeszcze raz dziękuje za wszystko

Posted (edited)

Skoro chcesz być snajperem to powiem Ci, że tuning repliki zaczyna się od kupna odpowiednich kulek, chodzi tutaj zarówno o wagomiar jak i jakość wykonania. Moim zdecydowanym faworytem są G&G 0,25 (mam 350fps więc bardzo podobnie), mimo, że nie masz precki to i tak radzę kupić Ci G&G zamiast GFC. Drugą moim zdaniem ważną rzeczą jest preclufa, największą uwagę przy kupnie precki trzeba zwrócić na jakość wykonania a nie jak to robi większość osób, na średnicę wew. Tutaj polecam Ci KMHead i Prometheus chociaż Systema lub Guarder powinna Ci w zupełności wystarczyć jeśli nie chcesz zrobić z tego pro snajpy za 2500zł. Możesz pomyśleć też nad wymianą sprężyny na trochę mocniejszą (tak żeby uzyskać około 380-400fps) bo 340fps do para snajperki to trochę mało a bebechy cymy powinny wytrzymać sprężynę generującą 380-400 fps.

PS. Oczywiście wymiana gumki HU, teflonfix i inne zabiegi uszczelniające też się przydadzą.

Edited by you-dash
Posted

Do 340 fps kulki 0.28 to przesada. O firmie i rodzaju kulek napisali poprzednicy, lecz 0.28 dla mniej niż np 440 fps+ nie opłaca się kupować. Radzę 0.23 ew 0.25 G&G(jak już wspomnieli poprzednicy).

Pozdrawiam serdecznie

Harasim

• Create New...