JaiLpl Posted March 29, 2011 Report Posted March 29, 2011 Witam :) Na ostatniej strzelance wypadł mi ten gruby i długi pin pod szczerbinką, wie ktoś gdzie go kupić? Mam problem z selektorem, ciągle odkręca się śrubka, przez co selektor jest luźny i opada na dół. Kolejnym problemem jest kupno akumulatora i ładowarki do tej giwery. Najbardziej mnie interesuje Li-Po ale nie wiem jaką wybrać żeby mieściła się pod pokrywą :) Byłbym zapomniał, nie ważne jak ustawie HU, zawsze kulki skręcają mi po ok 10-15 m w prawo. Replika full stock, proszę o pomoc :) Quote
KapitanBomba04 Posted March 29, 2011 Report Posted March 29, 2011 (edited) Co do pinów-poszukaj w komisie,ew. :google: Śruba selektora-kombinerkami ją złap i dokręć (tylko nie za mocno) Akumulator-zmierz grubość stockowego i szukaj takich,lub po prostu sticka Li-Po po sklepach...Ładowarki-tu poszukaj na forum,co jest polecane... Pozdrawiam PS.U mnie HU działa poprawnie,sprawdź,czy gumka leży równo,jej "docisk" jest równy(czy może przekrzywiony),w razie czego pisz/szukaj,bo pewnie było-bebechy są identyczne w 040,045,048,050-i ich mutacjach(wiem,050 ma ebb,ale to pręt docz. do suwadła) Edited March 29, 2011 by KapitanBomba04 Quote
white_pl Posted March 29, 2011 Report Posted March 29, 2011 (edited) Na śrubę selektora daj klej do gwintów. Klej. Z HU masz albo przekręconą gumkę, albo dystanser ,krzywo naciska gumkę. Jak umiesz rozbierać to rozbierz i popraw, jak nie to oddaj do serwisu. Ew. masz skrzywioną lufę. pozdrawiam. Edited March 29, 2011 by white_pl Quote
senkuPH Posted March 29, 2011 Report Posted March 29, 2011 Z tą śrubą selektora to nie tylko u Ciebie. Sam znam 6 osób w tym ja, które ciągle dokręcają je w palcach. Na mojej stockowej gumce też działy się cuda. Włożyłem gumkę systemy i śmiga elegancko. Dziwne bo stockowa guma jest teraz w AK boyi i radzi sobie świetnie. Quote
krzysieks Posted March 29, 2011 Report Posted March 29, 2011 Co do pinu najtaniej i najszybciej dopasujesz np z gwoździa (papniaka), przytniesz doszlifujesz i wbić z klejem, silikonem. Pod śrubkę możesz jeszcze dać niewielką podkładkę sprężyjącą i dokręcić z klejem do śrub. Quote
Recommended Posts