Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Które z tych okularów są wygodniejsze? Czy ten mechanizm DedBolt w przypadku Crossbowów sam się nie aktywuje podczas gry? Np, podczas otrzymania strzału akurat w to miejsce - czy szybka mi się nie wysunie sama? I czym różni się szybka bursztynowa od żółtej..?

Posted

Bursztynowa to specjalny model dla myśliwych. Jesli się nie myle to poprawiają obraz jasnego miejsca obserwowanego gdy samemu jest się w ciemnej kryjówce ale głowy nie dam.

Posted

andyss, masz pisać głupoty, nie pisz w ogóle. Wniosłeś coś do tematu ? -.- ?

Crossbow mają być ultra przyległe, lepiej układać sie na twarzy. Wybrałbym właśnie je.

Posted

A wg. mnie to całkiem inna sprawa. Różnice leżą w zmianach konstrukcyjnych np. To nie wybór między zielonymi a niebieskimi kaloszami, które różni tylko kolor. Lepiej przemilczeć niektóre sprawy.

Guest Mati13k
Posted (edited)

Nie, nie wniosłem nic do tematu ale dla mnie to jest kwestia tego które okulary mi się bardziej podobają. Jako, że obie pary są z ESS.

Pier. waćpanie i to ostro. Ten temat przemknął mi przed oczyma więc pomimo niechęci do odwiedzania tego działu napiszę - ICE to starsze okularki bez oprawki. Crossbow posiadają nowsze rozwiązania, są po prostu lepsze. Istnieją 2 wersje tych okularów, bardziej lansiarskie z grubszymi nausznikami i takie przystosowane do słuchawek, z cieńszymi.

Idąc do sedna: Crossbow są lepsze, ale dlaczego? Oprócz nowinek technicznych mają oprawkę. Oprawka usztywnia poliwęglanową szybkę na mrozie przez co nie pęknie, jak to może się stać w ICE podczas dużego mrozu. Poliwęglan podczas niskiej temperatury jest bardzo kruchy, co może skończyć się utratą wzroku w przypadku ICE. Kolega andyss jak widać chciał zabłysnąć swoją wiedzą. Jednak zamiast się spinać polecam użyć mózgu. Przynajmniej czasami, kiedy udzielasz komuś rad od których może zależeć zdrowie.

Edited by Mati13k
Posted (edited)

Wreszcie profesjonalna odp w temacie.

Pozdrawiam Rzeszowianina :)

Gdzie można dostać aktualnie te okulary ?

Bardzo prosiłbym o jakiś link tych z grubymi oprawkami, jak i z tymi pod słuchawki.

Edited by senkuPH
Guest Mati13k
Posted (edited)

A również pozdrawiam. :)

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=7795&name=ESS_-_Crossbow_Suppressor_HDC_One_-_0472

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=7540&name=ESS_-_Crossbow_2X_-_0386 - tutaj są 2 pary oprawek, ale na zdjęciach widać tu i tu takie same zauszniki. Na Twoim miejscu napisałbym emaila i zapytał czy jedna z oprawek to wersja Suppressor.

http://www.military.pl/ess-crossbow-3ls-okulary-taktyczne_11263t.html

Kilka sklepów pewnie jeszcze się znajdzie, więc do wyboru do koloru.

Edited by Mati13k
  • 1 year later...
Posted

Dokładnie tak jak mówisz, przez ręce przewinęły mi się trzy sztuki Crossbowów, w każdej wizjer lubił się trochę poruszać. Ale nie ma co się tym martwić, wypaść - na pewno nie wypadnie. :)

Posted

czyli nie muszę się martwić ze to podróba?

Proszę jeszcze o jedno info:

Czy jak przestrzelam oryginały z jednego metra (420 fps) i zostanie lekki ślad, czy oznacza to podróbe bo w oryginale nie powinno niczego być?

Posted

Osobiście testowałem Crossbowy i srogo się zawiodłem pod względem parowania. Są tragiczne. O wiele lepiej spisują się Uvexy Ivo i to do tych okularów wracam po testach Essow. Ice o niebo lepsze ale Uvexy na topie i tak.

To moja subiektywna ocena. Może innym nie parują...

Posted

Osobiście testowałem Crossbowy i srogo się zawiodłem pod względem parowania. Są tragiczne. O wiele lepiej spisują się Uvexy Ivo i to do tych okularów wracam po testach Essow. Ice o niebo lepsze ale Uvexy na topie i tak.

To moja subiektywna ocena. Może innym nie parują...

Może zdarłeś powłokę antifog,albo nosisz je tak,że za bardzo przylegają Ci do twarzy? Jak tak to się nie dziwię.

• 1 month later...
Posted

A może mi ktoś napisać orientacyjnie jakie są wymiary szybek crossbow i crosshair? Czeka mnie decyzja które wybrać

wymiary- mam na mysli wysokość przy nosie i 'bokach'

Posted

jak mam wybierać między ICE a crossbowami to od kopa biorę ICE. Brak oprawki to ogromna zaleta a wytrzymałość szybki jest taka sama, kształt jeno inny.

Na mrozie nam pęknie (ta, post sprzed niemal dwóch lat) hahaha strzelałem z pistoletu bocznego zapłonu do szybek ESSa. Kupsko peka a nie szybka.

Posted

Okulary już kupiłem, crosshairy. pytanie, czy testowaliście swoje?

U mnie po testach jest mały ślad po kulce, za tą cenę spodziewałem się że niczego nie żadnego śladu przy 430fpsach. W sumie na skyperach uvexa nic nie było.

Chusteczka do ESSow kupiona luzem jest prawie sucha- nie wiem czy to norma?

Guest Mati13k
Posted

Dziwne. U mnie na crossbowach i z 500 fps z przyłożenia śladów nie ma. Oczywiście bywały różne trafienia, gdzie po strzale z 10 metrów z 400 fps był ślad, ale po przetarciu zniknął.

Przeczytaj instrukcję obsługi tej chusteczki ESS, użyj jak trzeba i zadziała. Ma być sucha i działa perfekcyjnie. Jak czasami przed ganianiem zapomnę posmarować okulary/gogle widzę różnicę praktycznie od razu.