Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Czołem Maniacy.

Mam problem z magazynkiem od w/w repliki. Mianowicie zawór od CO2 (ta część której uderzenie powoduje wyzwolenie gazu) często, podczas kiedy magazynek jest w replice, odsuwa się do tyłu. Przez to nie mogę wyjąć magazynka z repliki. Czasem muszę się siłować, a czasem wystrzelać gaz do końca, dopiero wtedy zawór ustępuje. Wcześniej miałem taki problem zaraz po zakupie repliki, odesłałem ją do serwisu. Dostałem ją z powrotem, z wpisem do karty gwarancyjnej:

Naprawa zbijaka zaworu - przestrzelenie

Przez jakiś czas było fajnie, ale teraz problem powraca. Często powtarza się powyższy problem, czasem przy wyjmowaniu magazynka słychać jak gaz się ulatnia. Raczej jej nie odeślę, bo w międzyczasie grzebałem samemu w magazynku, naprawiając inny błąd (nawiasem mówiąc pomyślnie), więc to chyba automatycznie unieważnia gwarancję. :icon_neutral:

Może ktoś z was ma tą replikę i wie jak to naprawić w domowy sposób, jakieś podpowiedzi?

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

-Myszur

//Edit

To jest ta replika, może coś to pomoże.

http://www.militaria.pl/action_sport_games/pistolet_asg_cz_75_gbb_(16319)_p5721.xml?cat=124

Edited by Myszur
  • 2 weeks later...
Posted

W sumie to powinienem Ci podziękować za zidentyfikowanie problemu :) Mam CZ 75 ASG KWA co by nie mówić replika śliczna i celna (skusił mnie opis ma niniejszym forum) jednak magazynki do tej repliki to jedna wielka porażka. Pierwszy nie podawał kulek zacinały się w jeszcze w "kanale", postanowiłem sam podpiłować jednak nic to nie dało. Drugi kupiłem, a tu pojawił się problem opisywany przez Ciebie. Jest to lekko denerwujące zwłaszcza, że replika kosztuje ponad 500 a magazynki 130. W sumie spróbuję jeszcze jednej rzeczy, poprzedni magazynek nie miał ww. problemu więc zamienię zawory i zobaczymy.

Pozdrawiam JK