Chopin Posted February 10, 2005 Report Posted February 10, 2005 Hm.. głupio to powiedzieć, ale przez przypadek, chcąc skasowac jednego posta, wywaliłem cały wątek. Niniejszym przepraszam użytkowników i prosze o ponowne wpisywanie konstruktywnych opinii na ten temat. Przepraszam raz jeszcze za problemy i zamieszanie. Pozdrawiam Chopin
Headshot Posted February 10, 2005 Report Posted February 10, 2005 Witam, ja powiem tyle: wczoraj[09.02.2005] testowałem gaz do zapalniczki (taki w jaskrawym opakowaniu jakby przezroczystu zółty z napisem "gaz do zapalniczek i zapalaczy gazowych") jest to IZOBUTAN(w moim przypadku) i efekt w beretce kwa nbb jest taki ze to niema siły aby wypchnąć kulkę z lufy :? 8O niewiem jak inne gazy od OLA słyszałem iz butan tez sie nienada :(
PeePee Posted February 10, 2005 Report Posted February 10, 2005 Dobra noto jedziem... Butan - zamało ściśliwy i nieda sie strzelać tak? (tak mi sie zdaje) Propan- bardzo dobrze nadaje sie do strzelania propan-butan - nasz gg to chyba mieszanka propanu i butanu pewien niejestem Podsumowując trzeba szukac gazu do zapalniczek "butanu" i wtedy powinno sie dobrze strzelać... prosze mnie skorygować jeśli się mylę...
PaD Posted February 10, 2005 Report Posted February 10, 2005 heh no wlasnie sam sobie zaprzeczyłeś :) butan sie wogule nie nadaje, propan jak najbardziej
Khunag Posted February 10, 2005 Report Posted February 10, 2005 nie wydaje mi się, ze by GG był mieszanką propanu z butanem. no chyba, że ten butan występuje tam w śladowych ilościach. P.S. Ekspertem nie jestem, mogę się mylić.
Gumal Posted February 13, 2005 Report Posted February 13, 2005 Mogę jedynie potwierdzić: "gaz do zapalniczek i zapalaczy gazowych" wogóle się do tego nie nadaje. Sprawdzałem na beretce TM z blow backiem i ledwo co zamek ruszylo, po czym syfon poszedł... czysty bezsens :P lepiej adapter na propan sobie zafundować ;)
Kmieciu4eveR Posted February 14, 2005 Report Posted February 14, 2005 Nie używajcie nigdy tego gazu: jest jakiś kwaśny i niezwykle szybko niszczy uszczelki - jeśli go użyliscie, to czym prędziej nasmarujcie guna smarem silikonowym.
Yszek Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 Gaz: Ronson (butan); Gun: S&W M6904 STTi; Warunki: letnie, temp. około 25 st. C; Efekty: gun strzelał, ale kulki 0,2g dolatywały w porywach do połowy zasięgu (ok. 8-15m); Gaz do zapalniczek testowałem tylko raz w trosce o żywotność guna, więc na własnym przykładzie nie mogę stwierdzić jego szkodliwość w stosunku do uszczelek, ale wypowiedzi innych (z różnych źródeł) pozwalają sądzić, że można doprowadzić do ich zniszczenia.
Headshot Posted March 29, 2005 Report Posted March 29, 2005 przez ten ******* se maga :evil: ale juz go naprawiłem 8) UWAŻAJCIE NA NIEGO!!!!! Moderator Nie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzeczny
pi314 Posted March 29, 2005 Report Posted March 29, 2005 Używałem Izobutanu (tak ten jaskrawy) w Moim Rugerze: efekt-skrócony zasięg. Ale bez przesady. Wcześniej sadził 0,25 na około 35m teraz około 25-28m.Na budynek w sam raz. Używałem go długo-(od stycznia) i magazynek trzyma świetnie (fakt że smarowałem uszczelki i samego Rugera).Ronsona tez używam-ale jest gorszy (nie wiem czemu ,składy są inne ? W sumie Ronson nie podaje dokładnego składu , a jaskrawe pudełko to czysty izobutan).W zimie efekty są strasznie porażające-nie używać-kupić GG/Propan. pozdr pi p.s. mam Worda.... 8)
yoyozone Posted July 8, 2005 Report Posted July 8, 2005 nie wiem o co z tym izobutanem wam chodzi... niedalwo dostalem berette m92f nbb od KWA i strzelam na tym do zapalniczek... i efekty sa dobre...niezle leci kulka...
<AleX> Posted September 22, 2005 Report Posted September 22, 2005 Tym samym modelem strzelalem Ronsonem, ladowanym z takiego duzego, zoletego dozowniczka.. Nie pisze nigdzie na opakowaniu jaki to gaz, ale daje naprawde ladnie, lepiej od greengazu..
bsx Posted September 28, 2005 Report Posted September 28, 2005 ...nbb... a gdybys strzelal gunem z BB to nic by z tego nie bylo... nawet sie zamek nie cofa
Recommended Posts